Nikdo sem nepřijede hrát vyloženě otevřený hokej, říká před zápasem s Kadaní trenér Mejzlík

12.01.2010 / Pavel Zeman

Pro fanoušky jihlavské Dukly skvělá zpráva. Další domácí zápas odehrají jejich miláčkové už tuto středu. Na Horáckém zimním stadionu přivítají SK Kadaň. Základní část první ligy vrcholí, a tak se očekává tuhý boj o každý centimetr ledu. Přijďte povzbudit jihlavské hokejisty v náročném souboji. Utkání 39. kola začíná v Jihlavě ve středu 13.ledna od 17:30.

S Kadaní to začalo, tak by to s ní mělo i skončit. Jihlavští hokejisté načali ve 30. kole pětizápasovou neúspěšnou šňůru bez vítězství na domácí půdě právě porážkou s Kadaní. V prodloužení ji tehdy podlehli 1:2. Byl to zápas, ve kterém rozhodovala hra ve středním pásmu. O útočném hokeji nemohla být řeč. „Nikdo sem nepřijede hrát vyloženě otevřený hokej. Teď přijede posílené mužstvo z Kadaně, které bude hrát poctivý obranný hokej a zase to bude těžké,“ zoufá si trenér Roman Mejzlík.

Proti Táboru jeho svěřenci sice svého soka přestříleli, a to celkem jasně - 46:24, ale na body opět nedosáhli. „My jsme schopni ty soupeře přehrát, ale potřebujeme víc štěstí. Je potřeba dát prostě o gól víc než soupeř,“ snaží se jihlavský kouč zjednodušit situaci.

Vinou odstoupení Havířova ze soutěže, došlo k výrazným změnám v tabulce. Všem týmům, které měly proti Havířovu nastoupit se automaticky připočetlo vítězství. Kadaň se tak v tabulce bodově dotáhla na jihlavskou Duklu. „Soupeři jsou podle mě všichni stejní. Když se podíváte na výsledky, tak ty mužstva jsou kromě Chomutova a Ústí srovnatelní,“ ví Mejzlík.

Ostatní zápasy 39. kola: 17:30 HC Benátky nad Jizerou - HC VCES Hradec Králové, HC Havířov Panthers - KLH Chomutov 0:5 kont., 18:00 HC Berounští Medvědi SK Horácká Slavia Třebíč, HC Chrudim - HC Vrchlabí, HC Rebel Havlíčkův Brod - Orli Znojmo, HC Olomouc - Hockey Club Tábor, HC Slovan Ústečtí Lvi - Salith Šumperk.

JIH - KAD 10:1 (10.2.2007) KAD - JIH 6:2 (23.9.2006)
Tomáš Čachotský (14+27) Ladislav Boušek (15+21)
Daniel Hodek (18) Ladislav Boušek (21)
Tomáš Čachotský (27) Ladislav Boušek (15)
Daniel Hodek je s 18 brankami společně s Dudou, Roubíkem a Janků nejlepší střelec první ligy.
Z posledních 10 utkání zvítězila Kadaň sedmkrát.
Kadaň má nejhorší návštěvnost v celé lize.