Je to hrozný, všichni děláme chyby, nehledá výmluvy Hodek

14.01.2010 / Jakub Mezlík

Jihlavská herní krize se prohlubuje. Středeční blamáž s Kadaní byla už šestou domácí porážkou v řadě, hokejisté Dukly před necelou tisícovkou diváků navíc předvedli možná nejhorší výkon letošní sezony. „Jsme v křeči, hrajeme čím dál hůř, nedokážeme proměňovat šance. Pak dostaneme gól, druhý a už se to s náma veze,“ povzdechl si po zápase zklamaný kapitán Daniel Hodek.

Nespokojenost s výkony jihlavských hráčů dávali proti Kadani najevo i fanoušci, kteří se po pátém gólu v síti Dukly otočili k ledu zády a během zápasu i po něm několikrát pískali. „Já se fanouškům ani nedivím, po posledních dvou zápasech mají proč být naštvaní,“ řekl Hodek.

Proti Kadani domácí hokejisté spálili v úvodu několik dobrých šancí, naopak soupeř se prvním gólem chytl a ve druhé třetině čtyřmi góly během tří a půl minut totálně rozložil jihlavskou defenzivu. „Všechno je to o šancích, nejsme schopni je dát a pak to tak vypadá. Potřebujeme dát první gól.“

„Musíme hrát jinak, hlavně odzadu, dobře bránit, protože pak nám budou dál soupeři jako Tábor a Kadaň jezdit dva na jednoho,“ snažil se hledat šestatřicetiletý útočník recept pro další zápasy, v nichž musí Jihlava bezpodmínečně bodovat, pokud se chce vrátit zpět na příčky zajišťující play-off.

První liga je sedm kol před koncem vzácně vyrovnaná, Dukla se sice propadla na jedenácté místo, ale například od šestého Znojma, které je jejím dalším soupeřem, ji dělí pouhých pět bodů. „Musíme udělat nějaký dobrý zápas, vyhrát, bodovat a věřím, že se to zvedne,“ přeje si Hodek.