V sobotu poslední kolo základní hrací části. Jihlavu vyzve Tábor

05.02.2010 / Pavel Zeman

Poslední 46.kolo nabízí o tomto víkendu 1. hokejová liga. Los určil, že jihlavská Dukla ukončí putování základní části na ledě Tábora, kterému by chtěla oplatit porážku z posledního vzájemného utkání, kdy na vlastním ledě podlehla soupeři z jihu Čech 1:2. Utkání začíná v sobotu 6. února od 18:00.

Skvělou zprávou je návrat obránce Marka Chvátala. Šestadvacetiletý obránce se zotavil z nepříjemného otřesu mozku a proti Táboru se chystá vyjet na led se svými spoluhráči. „Tento týden už se na ledě cítím dobře. V sobotu nastoupím do zápasu a doufám, že to půjde v pohodě,“ tvrdí důrazný bek.

Původně měl do prvoligových bojů zasáhnout už o týden dříve v zápase s Hradcem Králové, ale zdravotní komplikace jeho návrat o pár dnů pozdržely. „Je pravda, že jsem už chtěl nastoupit minulý týden, ale při té zátěži to ještě nebylo ono. Cítil jsem, jak se mi motá hlava. Raději jsem ještě šel na nějaké vyšetření,“ vysvětluje Chvátal, který nastoupí s Milanem Takáčem ve třetí obranné dvojici.

Jihlavští trenéři se v sobotu můžou spolehnout i na služby Jiřího Dobrovolného. Posílená defenzíva by měla být základním kamenem úspěchu. A úspěch = vítězství. „Tábor zase nemá nijak extrasilné mužstvo, takže by to chtělo tam urvat tři body,“ říká Chvátal otevřeně.

V tabulce si zatím jihlavská Dukla drží nejlepší možnou pozici pro předkolo play-off. Pokud Tábor porazí, na 5.místě zůstane a s největší pravděpodobností narazí znovu na Tábor. Ten se sice drží na jedenácté příčce, ale dvanácté Vrchlabí na něj ztrácí pouze 2 body a čeká ho doma zápas s Berounem. „Tady v téhle vyrovnané lize se ani nedá nijak vykalkulovat, aby jste dostal pro play-off soupeře, kterého chcete. Já se přiznám, že ani tu samotnou tabulku nesleduju. Nejlepší je vyhrát každý zápas,“ dí svatou pravdu.

Ostatní zápasy 46.kola: 17:00 SK Kadaň - HC Rebel Havlíčkův Brod, Salith Šumperk - HC Olomouc, 17:30 KLH Chomutov - HC Slovan Ústečtí Lvi, SK Horácká Slavia Třebíč - HC Benátky nad Jizerou, Orli Znojmo - HC Chrudim, 18:00 HC Vrchlabí - HC Berounští Medvědi.

JIH - TÁB 1:2 (9.1.2009) JIH - TÁB 6:2 (10.10.2009)
Zdeněk Šperger (12+20) Daniel Hodek (25+28)
Zdeněk Šperger (12) Daniel Hodek (25)
Zdeněk Šperger (20) Tomáš Čachotský (36)
Daniel Hodek vede kolo před koncem základní části tabulku střelců o dva zásahy před Dudou.
Tomáš Čachotský naopak na chomutovského rebela v počtu asistencí ztrácí jedinou.
Tábor není v ideální formě - poslední dva zápasy = dvě prohry a skóre 2:9.