4:2
(1:0, 1:1, 2:1)

Dukla se z jihu Čech vrací s prázdnou

06.02.2010 / Jakub Mezlík

S cílem oplatit Táboru porážku z jihlavského ledu a zajistit si tak v tabulce páté místo, odcestovali hráči Dukly na jih Čech. U Jordánu však bylo k vidění vyrovnané utkání. Do vedení šli na sklonku první třetiny domácí. V 33. minutě byl stav nerozhodný, když se prosadil Rostislav Malena. Po brankách Mrkvičky a Roba vedli již Husité 3:1. Tomáš Čachotský sice záhy snížil na 3:2 a vykřesal tak jiskru naděje. Svěřenci Romana Mejzlíka však při hře bez brankáře inkasovali počtvrté a v konečné tabulce jim patří šestá příčka. V play-off je čeká derby s Havlíčkovým Brodem.
06.02.2010 18:00, 1. liga ČR - 46. kolo

HC Tábor

Čech - Lukáč, Kanov, Kudrna, Zíb, Poživil, Černý - Kostourek, Šperger, Kocar, Padělek I., Červený, Rob, Voříšek, Matušík, Mrkvička, Hanzal, Polodna
4

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Staněk, Malena, Ficenc, Chvátal, Dobrovolný, Takáč - Čachotský, Zeman, Hodek - Rytnauer, Bakus, Krupka M. - Krupka L., Bezděk, Suk
2
Branky a nahrávky: 18. Voříšek (Matušík, Kanov), 36. Mrkvička (Voříšek), 45. Rob (Červený), 60. Lukáč (Poživil) - 33. Malena (Bakus, Hodek), 46. Čachotský (Hodek, Malena). Rozhodčí: Smitka - Čížek, Prchal . Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1810. Střely na branku: 41:43. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Kvalitní prvoligové utkání s vysokým tempem a nasazením od obou týmů přinesl sobotní duel Tábora s Jihlavou. Střelecký účet posledního zápasu základní části otevřeli v závěru první třetiny domácí hráči, Luboš Voříšek objel jihlavskou branku, dostal od obránců prostor, nabruslil si před Řehoře a poslal puk nad jeho betonem do sítě.

Ve druhé třetině hosté přitlačili a zejména v přesilovkách dokázali svého soupeře zamknout v pásmu. Táborští vydrželi odolávat až do 33. minuty, kdy od modré napřáhl Rostislav Malena a srovnal skóre. Nerozhodný stav však vydržel pouze necelé tři minuty, táborskou akci zakončil přesnou dorážkou do odkryté branky Vojtěch Mrkvička.

Ve 45. minutě zvýšili domácí hokejisté už na rozdíl dvou branek, když přihrávku Červeného zužitkoval Luboš Rob. Domácí brankář měl zakrytý výhled a puk objevil až v síti. Kontaktní gól z hokejky Tomáše Čachotského však přišel velmi brzy, a tak bylo utkání dramatické až do samotného závěru. Definitivní pojistku přidal až při jihlavské power-play střelou přes celé kluziště do opuštěné branky Dukly obránce Josef Lukáč.

Tábor vyhrál 4:2 a v předkole play-off ho čeká Kadaň, Dukla vyzve regionálního rivala z Havlíčkova Brodu.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie