Duklu čeká Brod. Je to jedno, musíme porazit každého, ví Čachotský

07.02.2010 / Jakub Mezlík

Sobotní prvoligové zápasy určily dvojice pro osmifinále play-off, Duklu čeká bitva s regionálním rivalem. Kromě výsledků z ostatních duelů o tom rozhodla zejména porážka 2:4 na ledě Tábora. „Neodehráli jsme špatné utkání, myslím si, že jsme domácí od druhé třetiny přehrávali, ale chyběla nám lepší koncovka,“ hodnotil zápas Tomáš Čachotský.

Jihlavští hokejisté skončili po základní části šestí, čímž získali také jistotu, že v případě postupu nenarazí ve čtvrtfinále ani na jednoho ze silné dvojice Chomutov, Ústí nad Labem.

Ještě před pár koly to však tak nevypadalo, Dukla se po Novém roce propadala tabulkou až na hranici postupu do play-off. „Krize padne na každý mančaft, nedařilo se vůbec nic, ale jsem rád, že jsme se zvedli,“ říká osmadvacetiletý jihlavský útočník.

Odhodlaná Dukla se tak může směle chystat na osmifinálové derby. Atraktivnějšího soupeře, než je Havlíčkův Brod, si snad přát nemohla.

„Pro diváky to bude asi atraktivní, ale pro nás je to celkem jedno, musíme porazit každého. Abych pravdu řekl, tak já jsem tu tabulku ani skoro nesledoval, ani jsem nevěděl, na koho můžeme narazit,“ usmíval se Čachotský.

Dukla nyní bude mít týden na přípravu, vyřazovací boje startují na Horáckém zimním stadionu v pátek 12. února.

Ostatní osmifinálové dvojice:
Třebíč – Vrchlabí
Znojmo – Benátky
Kadaň – Tábor