Regionální pohár: Dalším soupeřem je Horácká Slavia Třebíč

11.08.2010 / Zdeněk Drla

Dukla Jihlava vyzve Horáckou Slavii Třebíč. Pro fanoušky derby jako hrom, pro trenéry další přípravný zápas, který ukáže, jak na tom jejich svěřenci před nadcházející sezonou jsou. Oba soupeři mají za sebou teprve dva přípravné zápasy a oba shodně prohráli. Teď mají možnost ochutnat poprvé chuť vítězství a připsat si i první body do tabulky Regionálního poháru. Atraktivní duel mezi Duklou a Horáckou Slavií začíná ve čtvrtek 12. srpna v 17 hodin na Horáckém zimním stadionu.

Dukla podlehla ve svém prvním zápase Regionálního poháru Znojmu na jeho ledě 0:2, třebíčští hokejisté padli před domácím publikem s Havlíčkovým Brodem, který si odvezl výhru 4:2. K druhému měření sil si červenožlutí pozvali soupeře z nejvyšší polské soutěže, Třebíč vstoupila do letního Tipsport Hockey Cupu. Jihlava prohrála s týmem z Jastrzębie 4:5, Horácká Slavia podlehla Českým Budějovicím 3:6.

Zápas mezi Duklou a Horáckou Slávií je označován za derby mezi odvěkými rivaly. Na střídačce sousední Třebíčce nyní vládne Roman Mejzlík, který v loňské sezoně trénoval jihlavský tým, z Třebíče do Jihlavy přišel obránce Tomáš Kaláb. „Já bych ale o nějaké rivalitě nemluvil, to je spíš nafouknutá bublina od novinářů. Vždyť spousta kluků se potkávala a potkává. My tady máme hráče z Třebíče, Třebíč trénuje Roman Mejzlík, který působil tady v Jihlavě. Pro nás je to normální zápas,“ nepřipouští možnost vyhroceného utkání trenér Dukly Petr Vlk, který vnímá stejně i ostatní souboje v Regionálním poháru.
„Pro nás je to příprava a tak k tomu budeme přistupovat. Samozřejmě je to atraktivní pro diváky, počítá se tabulka, ale z našeho pohledu jsou to přípravná utkání,“ říká Vlk. „Chystáme se, abychom začali od půlky září vyhrávat,“ doplňuje trenér.
„Je to hlavně příprava na novou sezonu,“ shoduje se s Vlkem jeho třebíčský protějšek Roman Mejzlík. „Že je tam něco navíc v podobě tabulky a poháru, je dobře. V této fázi přípravy ale potřebujeme hlavně zkoušet hráče, nemáme uzavřený kádr a ještě nějaký čas mít nebudeme,“ prozrazuje Mejzlík. „Přijedeme zahrát hokej, dobrý hokej, s dobrým soupeřem. Chceme samozřejmě vyhrát,“ dodává Mejzlík, který převzal třebíčský tým před letní přípravou.

Petr Vlk má k dispozici početnou družinu hokejistů. Proto se v každém přípravném zápase objevují jiná jména. Fanoušci stále čekají na okamžik, kdy na led naskočí tahoun Dukly Oldřich Bakus. „Můžu potvrdit, že ve čtvrtek bude určitě hrát Jardova lajna, tedy Jarda Mareš, Aleš Padělek a Michael Polcar,“ poodkrývá částečně sestavu pro pohárové utkání šéf jihlavské střídačky.

V loňské sezoně se potkali oba soupeři čtyřikrát, na vzájemné zápasy je to 2:2. Dvakrát se radovali z výhry jihlavští hráči (7:2, 4:2), dvakrát Třebíč (5:2, 2:1).
Jihlava sehraje stejně jako Třebíč celkem jedenáct přípravných zápasů. Oba soupeři se potkají před sezonou v rámci Regionálního poháru dvakrát. Poprvé právě ve čtvrtek 12. srpna v Jihlavě, podruhé 2. září v Třebíči. Opravdová ligová derby čekají v sezoně na fanoušky až 30. října v Jihlavě a 18. prosince v Třebíči.