3:1
(0:1, 3:0, 0:0)

Jihlava v přípravě poprvé zvítězila

12.08.2010 / Vojtěch Vopat

Ve třetím přípravném zápase přivítala Jihlava na svém ledě Třebíč. Souboj dvou bývalých jihlavských trenérů – Romana Mejzlíka a Petra Vlka – se lépe vyvíjel pro svěřence prvně jmenovaného. Po první třetině vedla Horácká Slavia na Horáckém zimní stadionu 1:0. Do druhé části nastoupili jihlavští hokejisté jako vyměnění a otočili stav zápasu na 3:1. Po zbytek utkání už si vedení vzít nenechali, po zásluze zvítězili a připsali si tak první tři body do tabulky Regionálního poháru.

Fotografie ze zápasu Jihlava - Třebíč si prohlédněte zde.
12.08.2010 17:00, Přípravné zápasy - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Jaroš, Dobrovolný, Posmyk, Malena, Kaláb, Staněk, Kolda, Zelený - Hodek, Hollý, Bezděk - Padělek, Mareš, Polcar - Kotlík, Man, Suk - Kuřítko, Pometlo, Dvořák
3

SK Horácká Slavia Třebíč

Míča (32. Kubeš) - Hrbáček, Šenkeřík, Pohl, Špaček, Malinský, Sláma, Sedláček, Kadela R. - Laš, Dolníček, Kocák, Čech, Vítek, Bartoš, Dočekal, Zahradník, Vondráček, Přibyl, Kadela E., Mocek
1
Branky a nahrávky: 22. Padělek (Polcar), 29. Polcar (Mareš, Padělek), 40. Man (Kotlík) - 19. Vondráček (Dočekal). Rozhodčí: Hejduk - Guth, Rittich. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Průběh utkání

Stejně jako minulý zápas, nechal trenér Petr Vlk několik hráčů odpočívat. Kapitánem týmu byl opět Daniel Hodek. Vystřídali se brankáři - na rozdíl od minulého zápasu chytal Milan Řehoř a zápas se mu vydařil. U hostů se brankáři vystřídali v půlce zápasu. Kapitánem byl Martin Čech

Po několika výhodách muže v poli se domácím s pěti hráči nepodařilo proměnit situace v gólové. V 19. minutě byl vyloučen Martin Kuřítko a hosté hráli přesilovou hru. V téže minutě se ocitl v hloučku hráčů obou dvou týmu Tomáš Vondráček, který podle rozhodčích dopravil puk za brankovou čáru.

Domácí nastoupili do druhé třetiny správnou nohou. Necelou minutu po návratu Pavla Suka z trestné lavice, který byl vyloučen zároveň s brankou Třebíče, si objel Michael Polcar brankáře Míču a přihrál puk před bránu. Před bránou se puku ujal Aleš Padělek, který dostal puk do sítě - 1:1.

Dvacátá osmá minuta byla opět úspěšnější pro Duklu. Druhý útok opět natlačil hru k bráně hostů. Tentokrát Mareš objel bránu a našel Michaela Polcara, který uklidil puk za Míču.

Po výměně brankářů na straně Horácké Slavie se nedařilo ani jednomu týmu proměnit střely. Na konci druhé třetiny těsně před odchodem týmů do kabin padá další puk do sítě. Kotlík nahrál puk před bránu Jiřímu Manovi, který se neomylně trefuje do levého horního rohu brány - 3:1. Tato branka je poslední, kterou mohli diváci na stadioně vidět. Třetí třetina přinesla pouze zraněného Suka, který po menším konfliktu ležel na ledu. Nic vážného se mu však nestalo.

Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík (trenér Třebíče): "Tohle je náš třetí zápas a dostáváme góly z předbrankového prostoru. Naše práce tam je špatná. Docela slušná první třetina, ale od druhé třetiny jsme prohrávali osobní souboje. Dukla vyhrála zaslouženě, protože byla důraznější a jednodušší, my jsme byli komplikovaní a na tom ledě to nedělá dobře. Musíme pracovat dál na chybách, který tam jsou."

Petr Vlk (trenér Jihlavy): "S výsledkem určitě spokojenost, když se vyhraje, tak to je vždycky dobrý. Jak jsme si teď říkali v kabině, v úvodní třetině byly věci, které do té hry z našeho pohledu nepatřily co se týkalo defenzivy, nebylo to tak, jak jsme si představovali. V druhé třetině to bylo lepší ve zvýšené aktivitě a v důrazu na bránu."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie