Nahrávku jsem měl asi jenom na papíře, směje se staronová posila Dukly Aleš Padělek

13.08.2010 / Markéta Částková

Už jako sedmnáctiletý mladík okusil, jaké to je hájit barvy červenožlutých. Teď, ve svých třiceti letech se znovu připomíná zdejším fanouškům. Mladá Boleslav svolila, Aleš Padělek je v Dukle na hostování. V prvním zápase před domácím publikem se představil na výbornou. Jeden gól a jedna asistence. „Myslím si, že tu nahrávku mám asi jenom na papíře,“ říká skromně.

První třetina se domácím příliš nepovedla. Do kabin odcházeli jihlavští hokejisté za stavu 1:0 pro Třebíč. Gól padl v oslabení Dukly, kdy svůj trest za podražení odpykával Suk. „Já myslím, že to byl vlastní gól. Rosťa Malena ho tam schválně kopl bruslí, aby se Řehy v bráně probral,“ směje se Padělek. O tom, jakou výhodu skýtá přesilová hra soupeře ví své: „Je tam jeden hráč v poli navíc, a to svou výhodu určitě má. Nám se ty oslabení příliš nedaří.“ Že by trenér Vlk v šatně zvyšoval hlas ale popírá. „Samozřejmě něco padlo. My jsme ale dali rychlý gól ve druhé třetině, a pak už jsme byli lepší,“ popisuje situaci, kdy hbitě využil puku naservírovaného před bránu Michaelem Polcarem.

Dukla zvítězila nad rivalem z Třebíče 3:1. Že se ale nejedná o rivala jediného, potvrzuje i Padělek. „Já nevím, ono se vždycky říká Třebíč - Jihlava, ale těch mužstev je tady víc. Havlíčkův Brod, Tábor a Znojmo. Já si myslím, že daleko větším rivalem je Znojmo, protože to tenkrát vyřadilo Duklu z extraligy. Alespoň pro mě to tak je."
Z výsledku zápasu má ale samozřejmě radost: „Každá výhra je dobrá. Pro sebedůvěru určitě.“

Po uplynutí základní hrací doby se ještě mohli hráči obou týmů ukázat, jak si na tom stojí v nájezdech. Za domácí Duklu vyjel jako první právě Padělek. „Na nájezd jsem si věřil, jinak bych tam ani nešel,“ tvrdí přesvědčivě. „Mohla tam ale projet rolba, jako na mistráku. Je to ale příprava, a góly musíme dávat i na špatným ledě,“ hodnotí. Úspěšné zakončení, které předvedl, je pro Padělka typické, není prý však jediné. „Mám ještě jedno, ale o tom vám říkat nebudu,“ směje se.

O tom, v jaké síle se mužstvo představí na začátku prvoligové sezony, nechce příliš mluvit. „Na to je ještě brzo. Za námi jsou teprve tři zápasy. Ještě nás jich čeká asi osm do základní části. Uvidíme, protože zatím jsme nehráli v plné síle ještě ani jeden zápas, vždycky nějaká pětka chyběla. Myslím, že se to bude rýsovat až ke konci přípravy. Mužstvo je tady dobré. Teď se to bude nějak rovnat, a my půjdeme nahoru,“ věří svému týmu Padělek.