Regionální pohár: Další derby je tu! Dukla jede na led Rebelů

16.08.2010 / Zdeněk Drla

Další derby Vysočiny je tady! V rámci Regionálního poháru jede Dukla na led havlíčkobrodských Rebelů. A bude to zápas na horkém ledě. Hráči z Kotliny mají totiž Jihlavě co vracet. Právě červenožlutí je vyřadili v pětizápasové bitvě v předkole play-off a ukončili tak Havlíčkovu Brodu sezonu již v půlce února.
Zápas mezi HC Rebel Havlíčkův Brod a HC Dukla JIhlava začíná v úterý 17. srpna v 17.30 hodin na zimním stadionu v Kotlině.

K dalšímu přípravnému zápasu vyrážejí svěřenci trenérské dvojice Petr Vlk - Patrik Augusta do havlíčkobrodské Kotliny. "Na Brod vyjedeme s dobrou prací dopředu a s ještě lepší dozadu," slibuje útočník Lukáš Krupka. "Jedeme vyhrát. Dáme do toho všechno," dodává čtyřiadvacetiletý forvard. "Je nás tady spousta kluků, kteří bojujeme o místo, takže nám nebude zbývat nic jiného, než jít do toho naplno," ví Lukáš Krupka, který má stále v živé paměti vyřazovací boje na konci minulé sezony, kdy se Dukla s Rebely přetahovala o vedení v sérii. O nějakém vyhroceném nebo vyhecovaném zápase ale nechce ani slyšet. "Je to teprve příprava," říká.

Do havlíčkobrodské Kotliny se po sezoně z Jihlavy přesunul útočník Ladislav Rytnauer. "V kontaktu s Ríťou moc nejsme, občas se potkáme ve městě. Ale abychom se hecovali třeba esemeskami, to ne. To pravé hecování přijde až před mistrákem v sezoně," dodává Krupka. "Pokud ale vím, tak snad Láďa ani v úterý hrát nebude, protože má nějaký drobný svalový problém," poodhaluje Lukáš Krupka.

Dukla se s Rebely v loňské sezoně potkala celkem sedmkrát. Dvakrát v základní části, pětkrát v předkole play-off. Ve 14. a 29. kole odjížděla z ledu vždy spokojenější Jihlava. V prvním měření sil vyhrála 4:1, v tom druhém pak 4:3 v prodloužení. V předkole play-off už to tak jednoznačné nebylo. V jednom zápase tahali za delší konec hráči Jihlavy, v dalším pak Rebelové. Rozluštění tajenky, kdo nakonec postoupí do čtvrtfinále, přinesl až pátý zápas, ve kterém si třetí vítězství v sérii už červenožlutí vzít nenechali.

Jak hráli v sezoně 2009/2010


14. kolo: Dukla Jihlava - Rebel Havlíčkův Brod 4:1
Branky Jihlavy: Čachotský, Staněk, Malena, Hodek.

29. kolo: Rebel Havlíčkův Brod - Dukla Jihlava 3:4 (pp)
Branky Jihlavy: Haluza 3, Ficenc.

OF1: Dukla Jihlava - Rebel Havlíčkův Brod 3:2 (pp)
Branky Jihlavy: Čachotský 2, Stránský.

OF2: Dukla Jihlava - Rebel Havlíčkův Brod 2:3 (sn)
Branky Jihlavy: Bezděk, Zeman.

OF3: Rebel Havlíčkův Brod - Dukla Jihlava 2:3 (sn)
Branky Jihlavy: Takáč, Mareš, nájezd Čachotský.

OF4: Rebel Havlíčkův Brod - Dukla Jihlava 4:2
Branky Jihlavy: Bezděk, Čachotský.

OF5: Dukla Jihlava - Rebel Havlíčkův Brod 3:1
Branky Jihlavy: Bakus 2, Ficenc