2:1
(1:1, 1:0, 0:0)

Dukla těsně podlehla Brodu

17.08.2010 / Zdeněk Drla

Třetí zápas v rámci Regionálního poháru odehrála Dukla v nedalekém Havlíčkově Brodě. Jako první šli do vedení na začátku 14. minuty domácí zásluhou Přemysla Sedláka. Do konce úvodní dvacetiminutovky však stačili Jihlavané vyrovnat. Postaral se o to svým gólem Jiří Man. O vítězi utkání rozhodla 29. minuta, kdy Marka Bendu překonal Jan Knotek. Havlíčkův Brod zvítězil těsně 2:1 a do tabulky si připsal 3 body.

Fotografie ze zápasu si můžete prohlédnout zde.
17.08.2010 17:30, Přípravné zápasy - 5. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Neruda – Wachovski, Pavlík, A. Jelínek, M. Blažek, Morava, Soldán, Zítka – Knotek, Třetina, Vondráček, Meidl, Stromko, Ondráček, Švaňhal, Zábranský, Zohorna, Fiedler, Sedlák, Hadrava
2

HC Dukla Jihlava

Benda – Posmyk, Malena, Jaroš, Dobrovolný, Staněk, Šidlík, Suchý, Zelený - Hollý, Man, Jeslínek, Suk, Protasenja, Bakus, Polcar, Pitule, Čachotský, Krupka, Kotlík, Padělek
1
Branky a nahrávky: 14. Sedlák (Hadrava, Fiedler), 29. Knotek (Soldán) - 18. Man. Rozhodčí:Hejduk – Kukeně, Paulík Vyloučení: 10:6. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Před úterním duelem Regionálního poháru mezi havlíčkobrodskými Rebely a Duklou Jihlava nebyl ani jeden ze soupeřů pasován do role favorita. „Je to příprava,“ dávala oba trenéři najevo, že v tomto zápase půjde hlavně o to, vyzkoušet mladé hráče a některé herní kombinace.

Havlíčkobrodská Kotlina ale bzla svědkem nadprůměrného zápasu. Diváci na stadionu viděli sice jen 3 branky, ale k tomu spoustu zajímavých situací. Z vítězství se nakonec radovali Rebelové, kteří díky přesným trefám Sedláka a Knotka zvítězili 2:1. Za Duklu skóroval Jiří Man.

Hned při prvním střídání dal o sobě vědět jihlavský rychlík Tomáš Čachotský v tandemu s Michalem Jeslínkem. Jejich pokus však havlíčkobrodský gólman Stanislav Neruda zlikvidoval. Dal tak jasně najevo hned v úvodu utkání, že to s ním nebudou mít jihlavští střelci vůbec jednoduché. Zahrozili i domácí, ale Meidlovi se nepodařilo dostat kotouč do odkryté jihlavské branky.

Další příležitost ke skórování měli Rebelové už ve třetí minutě. To na lavici hamby zamířil Dan Kotlík. Jihlavská obrana ale fungovala bezchybně. Krátce po návratu Kotlíka z trestné lavice ujel Anatolij Protasenja. Na brankáře Nerudu, který se roztáhl v brankovišti, však nevyzrál.

Dukle ke vstřelení branky nepomohly ani následné dvě přesilové hry. Jihlavští si sice vytvořili tlak a okupovali Nerudovu svatyni, jejich střely ale v síti neskončily. Neujaly se ani Jelínkův a Padělkův střelecký pokus.

Skóre se poprvé měnilo na začátku 14. minuty, kdy první branku domácích vstřelil z prostoru mezi kruhy Přemysl Sedlák, který našel skulinku mezi Bendovými betony – 1:0. Červenožlutí mohli vyrovnat v následné přesilovce, ale střelám jihlavských hráčů se do cesty stavěl veterán Neruda.

Jihlava přikovala soupeře do jeho obranného pásma, ale ani projektil Dobrovolného neskončil tam, kde by si všichni přítomní jihlavští fanoušci přáli – za zády brodského gólmana. Na začátku 18. minuty rozhodčí Hejduk poslal na trestnou lavici čerstvou jihlavskou posilu Jiřího Suchého a brodského Miroslava Třetinu. Na ledě bylo při hře 4 na 4 více prostoru pro kombinaci. Toho využil Jiří Man, který pohotovou střelou vyrovnal – 1:1.

Druhá dvacetiminutovka nabídla opět svěží hru nahoru dolů. Aktivnější v ní byla jihlavská Dukla. Ve 23. minutě poslal do brejku Martina Holého další z nově příchozích – Tomáš Pitule. Hollý však byl před Nerudou faulován a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. To však kapitán Oldřich Bakus, který se objevil v přípravném zápase vůbec poprvé, neproměnil. Jeho blafák Neruda vystihl. Zlikvidoval i šanci Protasenji z 26. minuty.

Rebelové si vytvořili obrovský tlak ve chvíli, kdy trestnou lavici zahříval podruhé v zápase Jiří Suchý. V okamžiku kdy se vracel po odpykání trestu do hry, udeřili. Soldán přihrál od modré Knotkovi a ten střelou pod horní tyč nedal ležícímu Bendovi šanci – 2:1. V polovině zápasu dostali jihlavští hráči výhodu dvou mužů v poli. Minutovou přesilovku pěti proti třem nepřetavili v gól, i když domácímu gólmanovi zle zatápěli.

Objevily se šance i na druhé straně. Blízko navýšení skóre byl v 36. minutě Jonáš Fiedler, jehož teč minula Bendovu branku o pár centimetrů. Na straně Dukly zahrozil Aleš Padělek i další hráči. Neruda stále odolával.

Srovnáno mohlo být hned zkraje třetí třetiny. Tak dlouho totiž šťourali jihlavští útočníci pod Nerudovými betony, až vydolovali puk, který se ale ke smůle Jihlavy zastavil přesně na brankové čáře.

V průběhu závěrečného dějství si ještě připsali oba gólmani několik zákroků a útočníci pár pohledných akcí. Hlavně při dalším vyloučením po jednom hráči na obou stranách. Skóre se však již nezměnilo.

Necelou minutu do konce se ale za brodskou brankou strhla po přerušení hry hromadná strkanice. Za hrubost nakonec na trestnou lavici putovali brodský Stromko a jihlavský Jeslínek.

Při závěrečné power-play se pokusili svěřenci Petra Vlka skóre vyrovnat, avšak bezúspěšně. Havlíčkův Brod zvítězil v přípravném utkání, jehož výsledek se započítává do Regionálního poháru, nad jihlavskou Duklou 2:1.

Své vítězství podtrhli svěřenci kouče Petra Nováka i v samostatných nájezdech, kdy jediným úspěšným byl havlíčkobrodský Přemysl Sedlák. Za Jihlavu jeli a neproměnili: Martin Hollý, Tomáš Pitule, Lukáš Krupka.

Tabulka

1. Orli Znojmo        4  3  0  0  0  1  11:3   9
2. HC Rebel Havl.Brod 4  2  0  0  0  2   9:14  6
3. HC Tábor           2  1  0  0  0  1   6:6   3
4. HC Dukla Jihlava   3  1  0  0  0  2   4:5   3
5. SK HS Třebíč       3  1  0  0  0  2   5:7   3

Ohlasy trenérů

Petr Vlk, Jihlava: Prohráli jsme. Z našeho pohledu ale výkon mužstva nebyl špatný. Co k prohře přispělo bylo, že jsme neproměňovali šance, které jsme si vytvořili. Měli jsme dostatek přesilových her. Ty jsme zatím trénovali jen okrajově. V pátek budeme zúžovat kádr a pak se jim budeme věnovat víc. To byly asi hlavní důvody, proč jsme prohráli. Co se ale týká hry, nasazení a taktických věcí, to už bylo dobré. Třetí třetina byla taková urputná, plná osobních kontaktů.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie