Ještě jsem toho moc nestihl, ale Jihlava je pěkná, říká posila zadních řad Jiří Suchý

18.08.2010 / Zdeněk Drla

Dukla Jihlava podlehla havlíčkobrodským Rebelům na jejich ledě fotbalovým výsledkem 1:2. "Škoda, že jsme nevyhráli. Měli jsme na to. Byla tam spousta gólových šancí," lituje prohraného zápasu Regionálního poháru obránce Jiří Suchý. Dvaadvacetiletý bek přišel do Jihlavy začátkem týdne na zkoušku z extraligových Vítkovic. V Havlíčkově Brodě odehrál svůj první zápas v dresu Dukly.

"Nebyl to špatný zápas. Myslím si, že jsme měli více ze hry než Havlíčkův Brod. Je jen škoda nevyužitých gólových šancí," zhodnotil své první vystoupení v jihlavském dresu Jiří Suchý. "Je těžké hodnotit to po prvním zápase, ale s parťákem v obraně jsme si sedli. Nebyla to vůbec špatná spolupráce," pochvaluje si souhru s Jiřím Dobrovolným.

Statného obránce bylo v zápase s havlíčkobrodskými Rebely vidět. Dvakrát pykal na trestné lavici. "To první vyloučení bylo prý za filmování. To jsem trochu pana rozhodčího nepochopil. Myslím, že to byla nějaká kompenzace," popisuje své první vyloučení v Kotlině. "I to druhé vyloučení bylo z mého pohledu sporné. Ale to se stává, když chce člověk hrát naplno, tak ta vyloučení k tomu patří," pokyvuje hlavou.

Sám si ani nepřipouštěl, že by byl protagonistou derby mezi dvěma sousedícími rivaly. "Hrál jsme to jako normální zápas. Kluci v kabině říkali, že to bývá většinou trochu vyhrocenější, protože je to derby, ale já jsem to bral normálně. Chci hrát naplno, chci se ukázat," říká Jiří Suchý.
"Už teď se těším na sezonu na zápasy s Havlíčkovým Brodem, kdy už se bude hrát o ligové body. Tam to bude to správné derby," spřádá plány na další měření sil s týmem ze sousedního města.

V Jihlavě je Jiří Suchý zatím na zkoušku. Jak hodnotili trenéři jeho první vystoupení v dresu Dukly? "Zatím jsme se konkrétně o mně nebavili. Trenéři nám po zápase poděkovali, protože to byl opravdu dobrý zápas. Škoda jen těch nevyužitých gólových šancí," znovu lituje několika neproměněných tutovek.

V brodské kKotlině proti sobě stáli dva rivalové na ledě ale také dva tábory fanoušků v hledišti. Oba dva kotle - na přípravné utkání velice slušně - podporovaly svůj oblíbený tým. Stíhají hráči sledovat, co se děje v hledišti?
"Přímo za hry to moc nevnímám, ale když se přeruší hra a fanoušci stále skandují, tak je to příjemné. Je ta správná atmosféra a i utkání má pak ten správný náboj," říká Jiří Suchý. V krajském městě Vysočiny je mladý obránce teprve dva dny. "Ještě jsem toho moc nestihl poznat. Byl jsem zatím jenom ve městě na večeři, ale to, co jsem viděl, se mi líbí. Jihlava je pěkné město. Jsme tady spokojený. Ještě víc spokojený budu, když se bude dařit mně i celému týmu, když tu budu moci zůstat," dodává Suchý.