Dukla přivítá dalšího zahraničního soupeře. Přijíždí slovenská Skalica

18.08.2010 / Zdeněk Drla

Do Jihlavy míří další zahraniční soupeř. Dukla vyzve po loňské sezoně šestý tým slovenské extraligy - tým HK 36 Skalica.
Na lavičce zelonobílého slovenského týmu působí od loňského roku Martin Pešout - bývalý trenér Chomutova či české reprezentační osmnáctky. V týmu najdeme i české hráče: brankáře Vlastimila Lakosila, který přišel před sezonou z Nitry, nebo Pavla Kumstáta, obránce jenž prošel Vítkovicemi či Znojmem.
Přípravný zápas začíná na Horáckém zimním stadionu ve čtvrtek 19. srpna v 17 hodin.

Duklu prověří před sezonou další extraligový celek. Po zápase s polským JKH GKS Jastrzębie vyzvou červenožlutí vední kapitánem Oldřichem Bakusem celek ze slovenské nejvyšší soutěže Skalici.
Skalica skončila v minulém ročníku Slovnaft extraligy na šestém místě. Ve čtvrtfinále play-off nestačila na Martin, kterému ale podlehla až v sedmém rozhodujícím zápase.
Ikonou zelenobílých byl Žigmund Pálffy - mistr světa z roku 20O2. Ten však po sezoně oznámil konec reprezentační kariéry i svého působení ve slovenské extralize a rád by zamířil dál na východ do ruské KHL. Zájem údajně projevily Dinamo Minsk a Petrohrad, lákal ho i hradecký Lev. Ještě na konci července se ale připravoval s juniorkou Slovanu Bratislava.

Skalica má za sebou již pět přípravných utkání. Slovenský tým se zapojil do letního Rona Cupu, ve kterém se potkávají celky z obou stran československé hranice. Sehrál i přátelský zápas s reprezentací Francie do 23 let.

Výsledky přípravy HK 36 Skalica - Rona Cup:

MsHK Žilina - HK 36 Skalica 2:1
PSG Zlín - HK 36 Skalica 6:3
HK 36 Skalica – HC Oceláři Třinec 5:3

Ostatní výsledky přípravy Skalice:

ŠHK 37 Piešťany - HK 36 Skalica 5:8
HK 36 Skalica – Francie „23“ - 1:2