3:3
(1:0, 2:2, 0:1)

Dukla se rozešla se Skalicí smírně

19.08.2010 / Vojtěch Vopat

V dalším přátelském utkání narazila Dukla na extraligového soupeře ze Skalice. Vstup do utkání byl lepší pro domácí, když se po první části hry ujali jednobrankového vedení. Druhé dějství bylo na branky bohatší, když na obou stranách padly dvě. Třetí dějství přineslo vyrovnání hostů. Utkání, ve kterém hosté třikrát dotahovali jednobrankový náskok, nakonec skončilo zaslouženou remízou v poměru 3:3. Na domácí straně měl na výsledku lví podíl Daniel Hodek, který zkompletoval hattrick.
Fotografie ze zápasu najdete zde
19.08.2010 17:00, Přípravné zápasy - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Suchý, Dobrovolný, Šidlík, Malena, Staněk, Kolda, Posmyk, Zelený - Hodek, Bakus, Bezděk - Jeslínek, Zeman, Čachotský - Padělek, Mareš, Man - Pitule, Hollý, Krupka
3

HK 36 Skalica

Lakosil - Jaborník, Haring, Holovič Jurík, Jass, Štěpán, Zálešák, Prokop, Grundling, Jankovič, Kutálek, Jarolín, Lušňák, Kumstát, Kloz, Šátek, Novák, Mikušovič, Gula, Grman
3
Branky a nahrávky: 8. Hodek (Bezděk), 29. Hodek (Čachotský), 37. Hodek (Bakus, Čachotský) - 26. Prokop (Haring, Mikušovič), 35. Zálešák, 54. Haring (Prokop, Grundling). Rozhodčí: Vokurka - Guth, Polák. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3.

Průběh utkání

Kapitán, Oldřich Bakus, si dnes poprvé v přípravě zahrál na domácím ledě. Trenér Petr Vlk opět nechal jeden útok mimo hru. Hosté také nechali několik hráčů doma.

První šanci v zápase dostal Patrik Lušňák, který se při přesilové hře pokoušel z dorážky dostat hosty do vedení. Nepřehodil ovšem klečícího Řehoře a domácí o minutu později založili protiútok. Libor Bezděk se dostal do rohu hřiště a přesně nahrál Danielu Hodkovi před bránu, který dostal Duklu do vedení - 1:0.

Druhá třetina se nesla v duchu branek. Ve 24. minutě usedl na trestnou lavici Libor Bezděk a tým ze Skalice vyloučení využil. Juraj Prokop dostal přihrávku od Jozefa Haringa a poslal puk přesně mezi betony Řehoře - 1:1.

Neuběhly ani tři minuty a domácí se dostali opět do vedení. Tomáš Čachotský zahájil útok a předal puk Danielu Hodkovi, který ho lehce tečoval - 2:1.

Hosté využily výhodu muže v poli na opětovné vyrovnání. Miroslav Zálešák vyjel sám na Řehoře a lehce projel domácí obranou. Puk přistrčil domácímu brankáři mezi betony a puk přejel brankovou čáru - 2:2.

Před odchodem do kabin stihli domácí ještě vyrovnat. Daniel Hodek při souhře s Oldřichem Bakusem a Tomášem Čachotským dopravuje puk potřetí do brány - 3:2.

Poslední vyrovnání přichází v 53. minutě. Odražený puk se dostává před Jozefa Haringa a puk putuje do sítě - 3:3.

Šanci měl ještě Hodek, když dostal přihrávku od Bakuse, ovšem trefil jen brankáře hostů.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (trenér Skalice): „Zápas byl pro nás poučný. My jsme nechali první pětku doma a zkusili jsme hráče z farmy, kterou máme v Piešťanech. Ti kluci se jevili dobře a zjistili jsme první věci, které dělají špatně, aby na tom něco zlepšili. Ze strany Jihlavy to bylo kvalitní utkání a remíza nakonec byla správná."

Patrik Augusta (asistent trenéra Jihlavy): „Já myslím, že na přípravu to bylo kvalitní utkání, kvalitní extraligový soupeř ze Slovenska. Utkání mělo tempo, mělo i fyzické kontakty a myslím, že jsme se s tím vyrovnali dobře."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie