Škoda, že jsme to vedení nedotáhli až do konce, litují shodně Hodek s Bakusem

19.08.2010 / Markéta Částková

V minulé sezoně předvedl svůj střelecký um, když z 46 odehraných zápasů zavěsil hned 25 puků do soupeřovy sítě. Že je Daniel Hodek při chuti, ukázal i dnes domácím fanouškům proti extraligovému soupeři ze Skalice tím nejlepším způsobem - vystřílel hattrick! Oporou na ledě mu byli spoluhráči Tomáš Čachotský a Oldřich Bakus, který se dnes poprvé ukázal na domácí půdě. „Je samozřejmě dobře, že mu to tam padá. Góly dávat umí, to předvedl už v minulých sezonách,“ hodnotí Hodkovu střeleckou smršť Bakus.

Přestože Dukla měla po první třetině jednogólový náskok, utkání se odehrávalo ve velice vyrovnaném tempu. To potvrdili hosté, kteří hned třikrát dokázali Jihlavě na její góly odpovědět. „Byl to vyrovnaný zápas. Pokaždé jsme vedli, je tedy škoda, že jsme to nedotáhli až do konce, a výhru neudrželi,“ shodují se Hodek s Bakusem. „Neodehráli jsme špatný zápas, ale dostali jsme takový blbý branky," přemýšlí nahlas král střelců Hodek.

I když to tak chvílemi nevypadalo, jednalo se jen o další přípravný zápas. A že má takový zápas jiný náboj než proti ligovému soupeři potvrzuje i Hodek. „Třech gólů si cením, je to ale jen příprava. V lize se hraje úplně jinak. Soupeři si vás víc hlídají.“

Prvoligová sezona se blíží, a Dukla je plná výborných hráčů. Pro některé zde však nebude dostatek místa. „Je nás tady hodně útočníků, ale uvidíme, jak to trenéři rozhodnou. Kdo tady zůstane a kdo ne. Zatím to nevypadá vůbec špatně, jen je třeba zlepšit obranu“, pokyvuje hlavou Hodek. „Máme za sebou hodně tréninků, takže po fyzické stránce budeme určitě dobře připraveni, Vlčák (Petr Vlk - pozn.red.) je přísný trenér,“ říká kapitán červenožlutých Bakus.

„Dnes jsme fanouškům ukázali, jak vypadá duo Bakus - Hodek. Doufejme, že to tak půjde i dál, a my se budeme střelecky prosazovat,“ dodávají oba na závěr.