„Ten gól, to byla moje chyba,“ připouští strážce jihlavské svatyně Marek Benda

26.08.2010 / Markéta Částková

Přípravné zápasy pro prvoligovou sezonu jsou v plném proudu, není tedy divu, že trenéři „testují“ všechny hráče. Pro dnešní souboj byl do jihlavské brány vyslán Marek Benda, jednadvacetiletý odchovanec karlovarského hokeje, který už v minulé sezoně předvedl, že dokáže směle konkurovat jihlavské jedničce Milanu Řehořovi.

Po nepovedeném začátku, kdy znojemští Orli dolétli s pukem až do Bendovy brány, se Dukla vzpamatovala, a zápas vyhrála výsledkem 2:1. „Ten gól, to byla moje chyba,“ bere Benda zodpovědnost na sebe. „Bylo to hodně nepříjemný, protože ten hráč střílel backhandem a najížděli mu tam další dva hráči. Já jsem čekal, že na ně pošle puk, ten se ale odrazil od mého betonu a šel do brány,“ popisuje situaci, kdy skóroval Orel Tomáš Rachůnek.

„Kluci z obrany na mě moc střel nepouštěli,“ chválí své týmové kolegy. „O to je to pro mě někdy těžší,“ dodává Benda k situaci, kdy na gólmana nejde mnoho puků, není tedy „rozchytaný“. „Já jsem taky moc puků nevyrážel, což klukům v obraně hodně pomáhá,“ pochvaluje si spolupráci s beky.

„Když si to tak vezmete, tak my jsme asi z osmi zápasů jenom dva vyhráli, takže to není žádná hitparáda,“ uznává Benda. „Jak se na to ale dívám, tak my jsme spoustu zápasů prohráli třeba o gól, hrajeme solidně a já si myslím, že na sezónu budeme velice silní a určitě v popředí,“předpovídá budoucnost týmu červenožlutých.

Jednogólový náskok hostů smazal Adam Zeman, který tečoval Padělkovu střelu od modré.“Padi získal puk na modrý. Já jsem to viděl, najel jsem před bránu a tu střelu jsem tečoval pod gólmana, který si tam kotouč sklepl. Byl to hodně náhodný gól,“ vysvětluje Zeman. „První třetinu jsme se hrozně těžko dostávali do tempa. Od druhé jsme jim začali stíhat a pak jsme je dokonce přehrávali,“ hodnotí závěrem mladý útočník dnešní zápas. „Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.“