Dukla se v posledním zápasovém testu před startem sezony utká s Táborem

05.09.2010 / Libor Kucza

Přípravné období uteklo jako voda, a máme tu poslední test před ostrým startem sezony, který je zároveň kláním Regionálního poháru. Jihlavští hokejisté se ve svém posledním duelu této soutěže střetnou na Horáckém zimním stadionu s týmem z jihu Čech, Táborem. Kouhoutům mají rozhodně co oplácet.

Nebude to ale nic jednoduchého, neboť táborští hokejisté předvádí v přípravě velmi dobré výkony.

Poslední klání těchto soupeřů vyznělo vítězně pro táborské hokejisty. Svěřence trenéra Petra Vlka zdolali 4:1. Nutno však dodat, že Dukla hrála s velmi omlazenou sestavou. „Trenéři zkoušeli nás mladý, jak se ukážeme v situaci, kde nejsou starší hráči a netáhnou nás,“doplnil mladý bek Petr Šidlík. Jelikož se příprava chýlí ke konci, jihlavští hokejisté již pravděpodobně nastoupí v sestavě, která se po přípravných utkáních jeví jako nejsilnější. „Hrajeme doma a určitě budeme hrát aktivní hokej, založený na dobré obraně. Budeme se snažit, aby se hokej divákům co nejvíce líbil,“ ujistil útočník Michael Polcar.

Dukla tímto utkáním zároveň uzavře jako první z celků své letošní působení v Regionálním poháru, ve kterém po vlažném začátku začala podávat stále lepší a lepší výkony. Naopak tým Jihočechů, vedený pod taktovkou trenéra Vladimíra Kýhose má za sebou kromě přátelských zápasů pouze čtyři pohárová utkání, ve kterých však potvrdil dobrou formu a třikrát zvítězil. Se sklopenými hlavami odcházel pouze v jednom případě.

Pro trojici hráčů v modrobílém dresu bude toto utkání velmi pikantní. Zkušenosti s jihlavským hokejem mají například beci Jan Kanov a Jozef Lukáč. O místo v sestavě Jihočechů se pere i David Jonáš, který předloni též v Dukle působil. Za zmínku stojí zejména souboj bratří Padělků, kteří ještě v loňské sezóně nastupovali spolu na jihu Čech.

Který z nich si v tomto utkání odnese pomyslné vavříny, se dozvíme v úterý 7. září. Zápas startuje v 17 hodin.

Tabulka Regionálního poháru:

1. HC Dukla Jihlava   7  4  0  0  3  16:13 12
2. Orli Znojmo        5  3  0  0  2  12:5   9
3. HC Tábor           4  3  0  0  1  14:8   9
4. HC Rebel Havl.Brod 7  2  1  0  4  15:26  8
5. SK HS Třebíč       5  1  0  1  3  10:15  4