„Byl to boj,“ uznal po zápase Krupka

07.09.2010 / Libor Kucza

Jihlavští hokejisté uzavřeli své působení v Regionálním poháru vítězstvím. Nad bojovným soupeřem z Tábora urvali výhru 3:2 po samostatných nájezdech, přestože měli na hokejce vízězství tříbodové. Chyběla ovšem trocha štěstí.

K ústředním postavám dnešního utkání patřil u prvního gólu asistující Lukáš Krupka.

Dukla chtěla vrátit táborským hokejistům nedávnou pohárovou porážku 1:4, kterou však utrpěla ve velmi omlazené sestavě. Dnes již nastoupila téměř v plné síle. Jihlavskou svatyni ovšm nehájil obvyklý strážce Milan Řehoř, nýbrž junior David Rittich, který se rozhodně nezahanbil. Po zranění se také do sestavy vrátil Tomáš Ficenc.

Zdálo se, že Dukla vstoupila do utkání správnou nohou. Vytvořila si i několik příležitostí, u kterých však chyběla lepší finální fáze. Aktivita začala upadat, a tlak se změnil ze skutečného na platonický. „První třetina nebyla moc dobrá, z naší strany byl špatný pohyb,“ zhodnotil příčiny nelichotivého stavu 0:1 Lukáš Krupka.

Do druhé třetiny vlétla Dukla jako politá živou vodou. „Ve druhé třetine jsme zlepšili pohyb, začali jsme si lépe nahrávat, více jsme si pomáhali,“ zdůranil Lukáš Krupka. Z tohoto zlepšení pramenily dva vstřelené góly, o které se postarali Tomáš Pitule a Michal Jeslínek. „Dali jsme dva góly, měli jsme na víc. Šance tam byly, bohužel góla jsme nedali,“ lituje Krupka.

Začátek třetí části moc hokejové krásy nepřinesl. Hrálo se převážně ve středním pásmu, objevovala se spousta nepřesností. Nepřílišnou atraktivitu uznal i sám Krupka. „Ve třetí třetině to byl vícemnéně boj, a po naší chybě jsme dostali gól na 2:2.“ Vyrovnávací gól přišel po neproměněné obrovské šanci Jaroslava Mareše, který mířil nepřesně do prázdné brány. Že se taková situace může stát každému potvrdil i Krupka, který zavtipkoval. „Tak já bych to taky nedal. Je to sport.“ Neproměněného gólu litoval i trenér Petr Vlk, přesto neztratil pozitivní náhled na věc. „Je dobře, že jsme toho facana dostali teď, než aby to přišlo potom v soutěži,“ uznal.

Následovaly tedy samostatné nájezdy, ve kterých byla štastnějším týmem Dukla. Úspěšnými exekutory byli Oldřich Bakus a Aleš Padělek. V mnohých tato situace vyvolala vlnu nostalgie, neboť právě tito dva hráči dovedli v samostatných nájezdech do vítězného konce třetí zápas pro Duklu úspěšné baráže s Českými Budějovicemi v sezoně 2003/2004.

Pro jihlavské hokejisty tedy Regionální pohár skončil. Budou moci trofej zvednout nad hlavu po konci definitivním?