3:2sn
(0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)

Dukla přišla o vítězství za 3 body v poslední minutě

07.09.2010 / Vojtěch Vopat

Generálku před startem prvoligových bojů absolvovala jihlavská Dukla v duelu s Táborem. V závěru první dvacetiminutovky hosty dostal do vedení Milan Kostourek. Během druhé třetiny se domácím podařilo otočit skóre. Trefy Pituleho a Jeslínka znamenaly vedení 2:1. O to domácí přišly v samotném závěru, kdy nejprve Mareš netrefil prázdnou branku a z protiútoku zařídil Táboru bod za remízu 2:2 střelec večera Kostourek. V následné sérii tří samostatných nájezdů byli na straně Jihlavy úspěšní Bakus a Padělek, naopak Tábor neproměnil ani jeden.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
07.09.2010 17:00, Přípravné zápasy - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Ficenc, Dobrovolný, Šidlík, Malena, Staněk, Kaláb, Posmyk - Hodek, Bakus "C", Bezděk - Padělek, Hollý, Čachotský - Jeslínek, Mareš, Škumát - Pitule, Zeman, Krupka, Man
3

HC Tábor

Halmoši - Kudrna "A", Lukáč, Zíb, Černý, Kanov, Hastrman, Koktan, Petráček - Nedorost, Šperger, Kocar "C", Török, Kostourek, Štrba, Mrkvička, Červený, Krätzer, Jonáš, Vild, Ježek
2
Branky a nahrávky: 22. Pitule (Krupka), 37. Jeslínek (Kaláb), rozhodující nájezd Bakus - 20. Kostourek (Štrba, Török), 60. Kostourek (Török). Rozhodčí: Paulík - Vokurka, Svoboda. Diváci: 412. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2.

Průběh utkání

V posledním zápase jihlavské Dukly v Regionálním poháru se do branky výjimečně nepostavil Milan Řehoř, ale brankář juniorů David Rittich. Předvedl výkon, který si zaslouží pochvalu.

Oba týmy vstoupily do utkání aktivně. Jihlavští se převážně drželi v útočném pásmu. Několikrát vystřelili, ale Halmoši byl vždy na správném místě. Ve 13. minutě měli domácí šanci změnit bezbrankový stav při hře 5 na 3, ovšem ke střele se nedostali. Před odchodem do kabin se přidalo štěstí na stranu Tábora. Z rohu hřiště přihrával Martin Štrba, Milan Kostourek si popojel s pukem před brankáře domácích a zasouval puk do prázdné brány.

Druhá třetina vyzněla výrazně lépe pro Duklu. Začátek druhé části hry přinesl potěšení pro fanoušky Dukly. Před bránu si najel Lukáš Krupka, nahrál volnému Tomáši Pitulemu a ten střílel nad beton brankáře Tábora - 1:1.

Zhruba v půlce zápasu našel Michal Jeslínek před bránou úplně volného Jaroslava Mareše, ten ovšem přestřelil.
Zbývaly 4 minuty do konce druhé třetiny a Dukla se dostala do vedení. Michal Jeslínek se trefil mezi betony táborského gólmana a kotouč pomalu přejel brankovou čáru.

Závěr zápasu přinesl zajímavou podívanou. Svůj trest za sekání sy odpykával Daniel Hodek. Hosté využili situace, odvolali brankáře a usadili se v jihlavské obranné třetině. První osvobozující krok dal Dukle Pavel Staňek, který poslal puk směrem k prázdné táborské kleci. Netrefil se ovšem tak, jak chtěl a kotouč minul branku pouze o pár centimetrů. Druhou obrovskou šanci měl Jaroslav Mareš. Opět ale nestálo štěstí na jeho straně, když netrefil práznou branku. Příslovečné nedáš dostaneš se vyplnilo v následujících okamžicích. Pouhých sedmnáct vteřin před koncem třetí třetiny srovnal Milan Kostourek - 2:2.

V utkání byli první dvě třetiny úspěšnější hráči domácích. Ve druhém dějství se to podepsalo i na brankách připisovaných pouze pro Duklu. Závěrečná část zápasu byla úspěšnější pro Tábor.

Tabulka Regionálního poháru:

1. HC Dukla Jihlava  	8  4  1  0  3	19:15	14
2. Orli Znojmo        	6  4  0  0  2	17:9	12
3. HC Tábor           	5  3  0  1  1	16:11	10
4. HC Rebel H.Brod 	7  2  1  0  4	15:26	 8
5. SK HS Třebíč       	6  1  0  1  4	14:20	 4

Ohlasy trenérů

Arpád Györi (asistent trenéra Tábora): „Zápas to byl vyrovnaný. My jsme dostali góly po taktických chybách. Zasloužíme si aspoň tu remízu za třetí třetinu.”

Petr Vlk (trenér Jihlavy): „Tento zápas nebyl jednoduchý, ve druhé třetině jsme měli brankové šance, ale neproměnili jsme je. Nedali jsme gól do prázdné brány. Ale je dobře, že jsme toho "facana" dostali teď, než aby to potom přišlo v soutěži.”

Fotogalerie utkání

Fotogalerie