Ve třetím kole hostí Dukla celek z Krkonoš. Přijíždí Vrchlabí

19.09.2010 / Zdeněk Drla

Další domácí utkání čeká Duklu Jihlava ve středu, kdy hostí Vrchlabí. Po dvou odehraných kolech patří celku z Krkonoš poslední příčka, když získal v sobotu bod za prohru po samostatných nájezdech se Znojmem. Dukla je se čtyřmi body čtvrtá. „Nějaké podcenění soupeře ale nehrozí,“ říká útočník Daniel Hodek.
Zápas 3. kola mezi Duklou Jihlava a Vrchlabím začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 22. září v 17:30 hodin.
V loňské sezoně Dukla s Vrchlabím ani jednou neprohrála. Z dvanácti gólů Dukly ve vrchlabské síti jich rovnou čtvrtinu nastřílel nejzkušenější hráč jihlavského týmu Daniel Hodek. Jak vidí středeční zápas dvorní nahrávač kapitána Oldřicha Bakuse? „Vrchlabí určitě přijede uhrát nějaký dobrý výsledek. Bude chtít urvat body. My musíme hrát minimálně tak jako v prvním domácím zápase s Berounem, nebo líp. Budou určitě silnějším soupeřem než Beroun,“ přemítá šestatřicetiletý útočník.

Vstup do nového soutěžního ročníku se krkonošskému týmu vedenému Josefem Řeháčkem a Radoslavem Svobodou zatím moc nevydařil. V prvním kole sice potrápil favorizovaný Chomutov (2:3), z druhého zápasu vytěžil ale pouze bod za prohru po samostatných nájezdech se Znojmem.
„Nějaké podcenění soupeře nehrozí. Do každého zápasu musíme jít naplno. Loni se Vrchlabí sezona moc nevydařila, ale mají tam dobré hráče,“ říká Daniel Hodek.

Oproti Vrchlabí, kterému s jednobodovým ziskem patří šestnáctá příčka prvoligové tabulky, stojí Dukla na dostřel špičky. „Hraje se ale dvakrát týdně, nesmíme nic vypustit,“ je si vědom Hodek, že každá bodová ztráta na začátku soutěže může znamenat pád o několik příček.

Ve středu přijede na Horácký zimní stadion „přijatelný“ soupeř. Poté čeká červenožluté dvojice zápasů s favority celé ligy. V sobotu 25. září hraje Dukla na horkém ledě Ústí nad Labem, příští středu přijíždí Chomutov. „Nemůžeme si v žádném zápase dovolit šetřit síly. Musíme hrát naplno a možná ještě víc. I se silnými soupeři chceme uhrát body,“ hlásí rozhodně Daniel Hodek.

Loňská sezona

S celkem Vrchlabí Dukla v loňské sezoně ani jednou nezaváhala. Poprvé v srpnovém Tipsport Cupu zvítězili červenožlutí 2:0, podobné výsledky se rodily i ve čtyřech vzájemných ligových duelech.

6.kolo: Vrchlabí - Dukla Jihlava 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Hanzal (Krupka, Rytnauer), Čachotský (Takáč, Ficenc).

21.kolo: Dukla Jihlava – Vrchlabí 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Ficenc (Bakus, Čachotský), Bakus (Malena), Ficenc (Hodek, Čachotský).

33.kolo: Vrchlabí – Dukla Jihlava 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Hodek, Takáč (Ficenc, Chvátal), Haluza (Takáč, Bezděk).

41.kolo: Dukla Jihlava – Vrchlabí 4:2 (1:1, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Stránský (Bezděk, Posmyk), Hodek (Čachotský), Čachotský (Hodek, Zeman), Hodek (Bezděk, Čachotský).

3. kolo:

KLH Chomutov - Hockey Club Tábor (17:30)
Orli Znojmo - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Vrchlabí (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - HC VCES Hradec Králové (17:30)
IHC KOMTERM Písek - HC Berounští Medvědi (18:00)
HC Olomouc - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC Chrudim - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Stadion Litoměřice - Sportovní klub Kadaň (18:00)