„Gól jsem dával prakticky do prázdné branky," tvrdí Daniel Hodek

22.09.2010 / Markéta Částková

V pořadí třetí zápas v sezoně dnes odehráli prvoligoví hokejisté Dukly Jihlava. Tým červenožlutých přivítal v domácím prostředí celek z Vrchlabí. Po bodově úspěšném zápase se jihlavští vyhoupli na první místo tabulky. Velký podíl na tomto umístění má šestatřicetiletý útočník Daniel Hodek.

Z devíti možných bodů má Dukla na svém kontě hned sedm, díky čemuž se usadila na první příčku v tabulce. Naopak hokejisté z východu Čech jsou po dnešním neúspěšném klání přesně na opačném místě.

„Jsme rádi, že jsme to zvládli. Uhráli jsme další tři body,“ oddychl si po zápase Daniel Hodek. Šestatřicetiletý forvard je nejstarším hráčem týmu. Málokdo by to ale tipoval. Ze tří zápasů si připsal čtyři body, za tři asistence a jeden gól. Svoji gólovou premiéru si Hodek odbyl při dnešním zápase před domácími fanoušky. „Olda Bakus tam šlapal kolem mantinelu. Viděl jsem, že je to dva na jednoho. On mi nahrál a já jsem zakončoval prakticky do prázdné branky. Věděl jsem, že musím jen přehodit beton, což se povedlo,“popisuje spolupráci s kapitánem Bakusem. Ta přináší Dukle bodové zisky. Bakus nahrává, Hodek zakončuje. Nebo naopak. Tento scénář se opakoval zatím u všech duelů.

Jihlavští však do zápasu nevstoupili nejlépe. Vrchlabský Chaloupka dostal v desáté minutě svůj tým do vedení, a domácí měli co dohánět. V patnácté minutě však Jeslínkovu přihrávku využil Jaroslav Mareš, a bylo vyrovnáno. Jenže hosté bojovali, což znamenalo pro Jihlavu další inkasovaný gól, tentokrát po střele Tvrdka. Když se pak ale ve druhé třetině zavlnila síť v bráně hostů po gólech Kalába a Hodka, fanouškům i hráčům se ulevilo.

Pak ale přišla řada sporných vyloučení, a atmosféra na hrací ploše i v hledišti začala být pořádně bouřlivá. Na řadu přicházely emoce. „Rozhodčí to vůbec nezvládali. Oni se vždycky na začátku snaží fauly pouštět, jenže pak se jim to vymkne z rukou a vypadá to takhle,“ popisuje Hodek. „Dneska určitě nejhorší výkon patří právě k rozhodčím,“ dodává na závěr. Oproti tomu trenér Petr Vlk nechtěl výkon rozhodčích komentovat. „Pískali to tak, jak to pískali. Víc se k tomu vyjadřovat nechci,“ říká lodivod jihlavské střídačky.

Ve třetí třetině si svůj první gól připsal také Martin Hollý. Aleš Padělek pak při závěrečné power play přibalil hostům na cestu ještě jeden gól, a bylo rozhodnuto - 5:3 ve prospěch domácích. Petr Vlk byl však s výkonem svého týmu hrubě nespokojen. „Co jsme tam dneska předváděli, to byla hrůza. Musíme na to ještě kouknout, probrat to a něco si k tomu říct. S bodovým ziskem jsem spokojen, ale s hrou ne,“ lamentuje Vlk.