Další pikantní duel slibuje páté kolo. Jihlava hostí Chomutov

29.09.2010 / Markéta Částková

Po čtyřech odehraných kolech, kdy je z prvoligové sezony ukrojen jen malý kousek, se zařadila Dukla za jednoho z favoritů ligy – KLH Chomutov. Se stejným počtem bodů jihlavští doslova dýchají Chomutovu na záda. A právě s tímto soupeřem se mají hokejisté z Jihlavy utkat v dalším zápase. Pikantní bude tento duel hlavně pro jednatřicetiletého Michala Jeslínka, který na rok odhodil chomutovský dres a oblékl se do červeno-žluté.

Bodově bohatý vstup do sezony zažívá jihlavská Dukla. Ze čtyř odehraných zápasů ještě ani jednou v základní hrací době neprohrála. Malé klopýtnutí červenožlutých znamenalo ve druhém kole ztrátu dvou bodů, když zápas v Hradci Králové Dukla prohrála až po samostatných nájezdech. Perfektní skóre!

Dalším soupeřem určil los jihlavským hráčům hokejisty z Chomutova. KLH Chomutov se pyšní stejným počtem bodů jako Dukla, a usadil se na vedoucí pozici tabulky. Ani chomutovští hráči ještě v základní hrací době nepřišli o body. I oni však ve druhém kole podcenili soupeře, a na ústeckém ledě prohráli v prodloužení.

V uplynulé sezoně se spolu týmy střetly celkem čtyřikrát. A byli to právě Chomutovští, kdo si z těchto duelů odnesl více bodů. Jihlava pouze jedinkrát zvítězila, a to na domácí půdě. Padlo celkem 27 gólů, přičemž jihlavští jich do soupeřovy brány poslali jedenáct. Katem červeno-žlutých se stal i Michal Jeslínek. Ten si ze vzájemných soubojů připsal 2 body za gól a asistenci.

Jeslínek se stal pro letošní sezonu staronovou posilou Dukly. V sezoně 2004-2005 odehrál pod jihlavskou vlajkou 20 zápasů, ve kterých vsítil 5 branek. Letos na svůj premiérový gól stále čeká. Povede se mu překvapit chomutovského gólmana? „Důležité je, být na zápas dobře připraveni,“ má jasno Jeslínek, který ještě v loňské sezoně hrál po boku Radka Dudy, známého provokatéra fanoušků i hráčů, ale i výborného hokejisty, který si umí pohrát s pukem i se soupeřem. Možná i proto neustále Dudovo jméno vykřikují stovky fanoušků, kteří pro ostřejší slovo nejdou daleko. „Radek je na to zvyklý. Oni na něj pokřikují všude, Jihlava není žádnou výjimkou. Nemyslím si, že by to nějak přehnaně řešil,“ prozradil před časem Michal Jeslínek. Ten je svými bývalými spoluhráči v kontaktu. „Pár kluků mi volalo. Říkali, že se do Jihlavy těší. Rozhodně jsme se ale nijak nehecovali,“ říká Jeslínek. Hbitý útočník dostal v minulé sezoně od rozhodčích příděl šestnácti dvouminutových trestů z třiceti devíti zápasů. Oproti tomu Radek Duda odehrál zápasů pětačtyřicet, ale uděleno mu bylo 59 menších trestů. Uvidíme, kdo v zápase zachová chladnou hlavu a kdo do toho naopak půjde "po hlavě".

Kdo ze soupeřů uhájí první místo v tabulce? Budou na Horáckém zimním stadionu znít vítězné chorály, nebo si body odveze soupeř? Přijďte podpořit svůj oblíbený tým a soupeřům pořádně zatopte v kotli! Startujeme ve středu 29. září v 17:30.