5:4sn
(2:0, 0:2, 2:2 - 1:0)

Dukla poskočila na první příčku

29.09.2010 / Luboš Jaroš

Úspěšnost domácí tvrze chtěla Dukla obhájit i proti soupeři z Chomutova. To se jí dařilo už od úvodu, kdy se po první dvacetiminutovce ujala dvoubrankového vedení. Jenže poté začali vystrkovat růžky i hosté a do druhé přestávky stihli vyrovnat. Závěrečná třetina přinesla brankové hody a nerozhodný stav 4:4. Rozhodnutí nepřineslo ani prodloužení, a tak došlo na nájezdy, v nichž byla úspěšnější Dukla a trefa Aleše Padělka znamenala výhru v poměru 5:4.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
29.09.2010 17:30, 1. liga ČR - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Dobrovolný, Šidlík, Malena, Zelený, Kaláb, Staněk, Suchý - Hodek, Bakus, Čachotský, Padělek, Hollý, Škumát, Jeslínek, Man, Bezděk - Pitule, Zeman, Krupka
5

Piráti Chomutov

Hylák - Havíř, Pavlas, Grof, Bombic, Mucha, Benda, Rutta, Brňák - Seman, Sikora, Duda - Procházka, Kůs, Jíra - Davídek, Skořepa, Selingr - Zucker, Kuběna, Hluchý
4
Branky a nahrávky: 15. Hodek (Malena, Čachotský), 16. Jeslínek (Man, Bezděk), 46. Škumát (Malena), 53. Bakus, rozhodující nájezd Padělek - 21. Sikora (Duda, Pavlas), 30. Selingr (Skořepa, Davídek), 48. Duda (Skořepa), 54. Grof (Skořepa, Havíř). Rozhodčí: Kubeš - Klein, Skopal. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2703. Střely na branku: 30:46. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.

Průběh utkání

V zápase dvou dosud po základní hrací době neporažených celků hostila domácí Jihlava Chomutov.

Vstup do utkání se povedl lépe Dukle, ale šance Hodka po střílené přihrávce Maleny se minula žádaným účinkem. Gólem neskončila ani tvrdá střela Padělka z pozice levého kruhu z 10. minuty. Na první branku tak diváci čekali až do 15. minuty, kdy v přesilové hře tečoval Daniel Hodek nahození Maleny, 1:0. To však nebylo v podání jihlavského týmu všechno, ihned z další šance bylo vedení už dvoubrankové. Tentokráte předvedl krásnou individuální akci Michal Jeslínek, který elegantně vybruslil zpoza branky a zasunul kotouč za záda bezmocného Hyláka, 2:0. Když neskončil v síti ani střelecký pokus Semana, šlo se do kabin za velmi nadějného vedení Dukly.

Vstup do druhého dějství se snad ani hostům lépe podařit nemohl, Duda zavezl kotouč do útočného pásma a při objíždění branky jednou rukou vrátil puk volnému Sikorovi, který ho zasunul do odkryté klece, 2:1. Chomutov byl v této fázi hry lepším týmem, avšak snaze o vyrovnání úspěšně vzdoroval výborně chytající mág v domácí kleci Milan Řehoř. I on se však musel sklonit před Selingrem, který ve 30. minutě využil závaru před brankou a vyrovnal na 2:2. Zbytek druhé dvacetiminutovky vládli brankáři nad střelci a připsali si na své konto několik těžkých zákroků.

Závěrečná třetina přinesla opatrný hokej na obou stranách. Jihlavští se osmělili ve 46. minutě, kdy při hře 4 na 4 vzal odpovědnost na sebe Škumát, projel útočným pásmem a přesnou střelou nad vyrážečku Hyláka strhl vedení na stranu Dukly, 3:2. Jenže za chvíli bylo opět srovnáno, ležícího Řehoře přehodil Duda, 3:3. V 53. minutě přišel faul Bendy, po kterém bylo nařízeno trestné střílení. Puku se jako správný kapitán ujal Bakus a Jihlava opět vedla, 4:3. Radost hráčů v červeném však netrvala dlouho. O minutu později využil přesilovou hru Grof, 4:4. Přes hezké příležitosti na obou stranách již další branka nepadla, a tak zápas dospěl do prodloužení.

V prodloužení měla více ze hry Dukla, když však brankou neskončil ani samostatný nájezd Šídlíka, kterého milimetrovou přihrávkou vyslal Čachotský, došel zápas až do samostatných nájezdů.

První série byla z obou stran neúspěšná, nejprve selhal Bakus a po něm Davídek nastřelil pouze tyč. Ve druhé sérii si Hyláka vychutnal bekhendovou kličkou Čachotský, na druhé straně se nemýlil Duda. Z následujícího nájezdu trefil Padělek přesně horní růžek. Když vychytal Selingrův pokus Řehoř, Jihlava zvítězila v poměru 5:4 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kolek (trenér Chomutova): „ Gratuluji Dukle, Hráli moc dobře a vyhráli na penalty, což si zasloužili. My jsme měli špatnou první třetinu, kdy jsme měli nohy ještě v autobuse, Dukla nás přehrávala a zaslouženě vedla 2:0. Ve druhé třetině jsme si k tomu něco řekli, hráli jsme parádní hokej, ale bohužel se nám nepodařilo více než vyrovnat. Vedoucí branka se nám nepodařila dát, tam jsme měli trochu smůlu. Třetí třetina už byla pak oboustranně vyrovnaná partie. Mrzí mě, že jsme stále jenom dotahovali a zápas došel do prodloužení a samostatných nájezdů. Tam je to tak trochu loterie. Dukla byla dnes v koncovce lepší a vyhrála. Jeden bod, to je pro nás hrozně málo.“

Patrik Augusta (trenér Jihlavy): „Viděli jsme pěkný zápas před domácí diváckou kulisou. Nám se podařilo dostat dvěma góly soupeře pod tlak a drželi jsme se zuby nehty. Druhá třetina, to už byl ale boj. Kluci byli jako pod dekou. Bojovali ale celý zápas a jsme rádi, že jsme dostali ten extra bod navíc.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava