„Skvělá atmosféra. Bylo to krásné," pochvaloval si po zápase Michal Jeslínek

29.09.2010 / Markéta Částková

Obrovské drama přineslo 5. kolo první hokejové ligy. Na Horáckém zimním stadionu se odehrával souboj o první místo v tabulce. Červenožlutí borci přivítali chomutovské hráče s otevřenou náručí. Hned v první třetině donutili jihlavští dolovat Hyláka puk ze své klece. A to hned dvakrát, čímž si získali náskok nad favorizovaným soupeřem, a do kabin odcházeli s dvoubrankovým rozdílem. První lekci udělil gólmanovi hostí Daniel Hodek, střelcem druhé branky byl Michal Jeslínek. Ten si svůj premiérový gól v dresu Dukly šetřil na středeční utkání. Vstřelil ho v den svých jmenin, navíc týmu, ve kterém ještě minulou sezonu působil.

Duel s chomutovským soupeřem sliboval fanouškům pohledné utkání. Tým, kde zní zvučná hokejová jména jako Duda, Kraft či Bombic, přiláká nejednoho diváka. Není divu, že souboji o první místo přihlíželo 2703 diváků. A ti dokázali vytvořit svému týmu hlasitou podporou úžasnou kulisu. „Nádherná atmosféra. Bylo to krásné,“ popisuje své pocity po utkání exchomutovský Jeslínek. Ten se svého prvního gólu v sezoně dočkal až v 5. kole, o to větší radost z něho mohl mít. „Na gól jsem čekal hrozně dlouho. Už jsem začínal být nervózní. Jsem strašně rád, že se mi to povedlo, navíc proti Chomutovu. O to je to lepší“, usmívá se sympatický útočník.

Jenže povedenou první třetinu nechala Dukla za sebou, a jakoby zapomněla, s jak silným soupeřem hraje. Druhá třetina rovná se úspěch pro chomutovský tým. Rychlý gól přišel hned v první minutě, a netrvalo dlouho, Řehoř byl znovu překonán. „Ve druhé třetině do toho Chomutov pořádně šlápl. Přišel rychlý gól, a my jsme se tak trochu zalekli a přestali jsme hrát,“ rekapituluje Jeslínek. „To se nám stávat nesmí, příště si to musíme pohlídat,“ ví své. Po druhé siréně se odcházelo z ledu s vyrovnaným skóre – 2:2.

Vše měla rozhodnout třetí třetina. Ta přinesla mnohým fanouškům infarktové situace, a každému týmu dvě vstřelené branky. Škumátův únik a následné zakončení vykompenzoval svým gólem Duda. Na straně Jihlavy byl faulován kapitán Bakus při gólové šanci, a podle nových pravidel měl právě on potrápit Hyláka trestným střílením. Zkušeně bekhendovou kličkou zakončil, a v jihlavském hokejovém stánku vypuklo šílenství. Jenže zkřížené ruce nad hlavou hlavního sudího Kubeše se chomutovským příliš nelíbily, a byla kolem toho spousta otazníků. „Ten zákrok na Oldu Bakuse jsem viděl. Záleží strašně na rozhodčím, jak to posoudí. Někdy jsou z toho dvě minuty, jindy trestné střílení. Posoudil to teda dobře, Olda zavěsil a to je hlavní,“ usmíval se jednatřicetiletý Jeslínek. K této situace se vyjádřil i chomutovský trenér. „Podle nás byl faul na jiného hráče Dukly, Bakus tedy neměl jet,“ vysvětluje nejasnosti z chomutovské střídačky Vladimír Kolek.

Skóre 4:3 na světelné tabuli sotva naskočilo, a vše bylo jinak. Vyrovnávací branku vstřelil v početní výhodě Grof. Do konce hrací doby už se však výsledek nezměnil. Ani prodloužení gól nepřineslo, a tak došlo na samostatné nájezdy. Aleš Padělek svojí typickou střelou do horního růžku ukončil dlouhý zápas a vybojoval domácím bod navíc. „Nájezd jsem naposledy nedal v Hradci Králové. Byla to stejná situace, akorát tehdy šla střela od břevna nahoru, kdežto dnes dolů,“ popisuje střelec vítězné branky Padělek. „Jsme moc rádi za vítězství, to je pro nás důležité. Škoda toho jednoho bodu, ale to je odplata za nepovedenou druhou třetinu,“ říká Jeslínek.

V sobotu vyjíždí Dukla na led soupeře – vyzvána bude znojemskými Orly. Pro někoho je Znojmo rivalem, jiným hráčům je to jedno. „Nějakou rivalitu mezi soupeři já nevnímám. Snažím se jít zápas od zápasu a vydat ze sebe maximum,“ tvrdí Jeslínek. „Já už jsem se to taky naučil. Nerozlišovat rivaly. Bude tam sice hodně známých, ale já už jsem prošel tolika kluby, že mám známě všude,“ smál se Padělek.