Dukla poměří síly s Kohouty z Tábora

05.10.2010 / Zdeněk Drla

Dva domácí zápasy čekají tento týden Duklu Jihlava. V 7. kole přivítají červenožlutí Kohouty z Tábora, v sobotu přijede mužstvo Benátek nad Jizerou.
Při pohledu na tabulku první ligy se zdá být jasné, kdo je favoritem středečního duelu. Dukle patří třetí příčka, Tábor je předposlední. „Na tabulku se vůbec nedíváme. Soutěž je hodně vyrovnaná,“ říká asistent trenéra Petra Vlka Patrik Augusta. „Všechny týmy jsou letos hodně podobné. Možná postavení v tabulce k nějakému hodnocení svádí, ale my to tak nebereme,“ dodává. Zápas začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 6. října v 17:30 hodin.

Jihlavské trenérské duo má k dispozici kompletní kádr. „Kromě Jardy Mareše jsou všichni hráči zdravotně v pořádku. Sestavu určíme ráno před zápasem,“ doplnil Patrik Augusta.

Tím, kdo by měl najisto do zápasu naskočit, je třicetiletý útočník Aleš Padělek, který v minulé sezoně odehrál právě za Tábor 22 zápasů. V nich zaznamenal deset kanadských bodů za čtyři góly a šest asistencí. Středeční duel bude pro Aleše i rodinnou záležitostí. Za Tábor nastupuje jeho starší bratr Ivan.

„Musíme bodovat, nejlépe vyhrát,“ nepřipouští možnost, že by Dukla doma přišla o body. I když Tábor dozajista svoji kvalitu má. V minulém kole deklasoval Třebíč 5:1. „V posledním přípravném zápase začátkem září jsme je přehráli, akorát jsme vedení na konci ztratili, což byla chyba,“ poukazuje Padělek na měsíc staré měření sil (3:2 po samostatných nájezdech) na Horáckém zimním stadionu.

Velké dilema bude řešit především Alešova rodina. „Doma jsem říkal, že kdo bude fandit Táboru, ať si sežene lístky na zápas někde jinde,“ směje se útočník, který má na svém kontě dvě přesné trefy do sítě soupeřů. „Rodiče ale přijdou tak jako tak, i když jim lístky neseženu. Akorát se v tomhle zápase nebude fandit klubům, ale spíš jednotlivcům. Ono to je ale normální, že se chodí dívat na mě. Možná ale padne i nějaké slůvko fandění pro bráchu,“ dodává šibalsky.

Tabulka první ligy je po šesti odehraných kolech hodně vyrovnaná. Mezi prvním a jedenáctým místem je rozdíl pouhých pěti bodů. První Chomutov má 14 bodů, s jednobodovým odstupem následuje druhý z favoritů první ligy Úst nad Labem. Dukla Jihlava je třetí s 12 body a skóre 21:16.

7. kolo:

HC Dukla Jihlava - Hockey Club Tábor (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - Orli Znojmo (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
IHC KOMTERM Písek - KLH Chomutov (18:00)
HC Olomouc - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)
HC Chrudim - HC Vrchlabí (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC VCES Hradec Králové (18:00)
Sportovní klub Kadaň - HC Berounští Medvědi (18:00)