1:2
(0:2, 0:0, 1:0)

Kohouti vyzobali jihlavskou tvrz

06.10.2010 / Libor Kucza

Jihlava chtěla i proti Táboru potvrdit svojí domácí neporazitelnost. Vstup do utkání však vyšel lépe hostům, když přesně mířil Andres, následně využil přesilovou hru Šperger a manko jihlavských bylo rázem dvoubrankové. Snahu o vyrovnání mařil výborně chytající Halmoši, Dukla už pouze snížila Tomášem Ficencem, a Kohouti zaslouženě vyzobali jihlavskou tvrz a odváží si plný bodový zisk, když utkání skončilo v poměru 1:2.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
06.10.2010 17:30, 1. liga ČR - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Dobrovolný, Šidlík, Malena, Kaláb, Staněk, Posmyk, Suchý - Hodek, Bakus, Čachotský - Padělek, Hollý, Škumát - Jeslínek, Man, Bezděk - Pitule, Zeman, Krupka
1

HC Tábor

Halmoši - Kudrna, Petráček, Havran, Lukáč, Kanov, Zíb - Nedorost, Kocar, Šperger - Andres, Štrba, Heřman - Krätzer, Mrkvička, Kolomý
2
Branky a nahrávky: 44. Ficenc (Malena) - 9. Andres (Štrba, Heřman), 11. Šperger (Nedorost, Kocar). Rozhodčí: Zubzanda - Flégl, Šperl. Vyloučení: 3:5, navíc Šperger (TAB) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1844. Střely na branku: 39:12. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Průběh utkání

Po posledním výborném domácím výkonu proti Chomutovu si jihlavští hokejisté nasadili laťku velmi vysoko. Tábor měl být relativně soustem slabším, ale průběh zápasu ukázal, že tomu tak nebude. Táborští hokejisté vyrukovali na Duklu s pevnou defenzivou, přesto se však dokázali trefovat do černého.

Do první dvacetiminutovky vstoupili obě mužstva v poněkud klidnějším tempu. Akcí se rodilo poskrovnu, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Poprvé však zahrozili domácí. Ve čtvrté minutě zavezl Adam Zeman kotouč do útočného pásma, našel volného Tomáše Pituleho, který však šanci neproměnil. V cestě mu stál Dominik Halmoši. Gólově se poprvé prosadili hráči hostí. Na světelné tabuli svítil čas 8:55, když Bronislav Andres uklidil odražený kotouč do sítě a potrestal tak nedůraznost jihalvské obrany – 0:1. Necelou minutu po první brance Tábora šel na lavici hanby pykat Libor Bezděk. Hosté se nabídky chopili a v čase 10:35 změnili své vedení na dvougólové. Trefil se Zdeněk Šperger. Zbytek první části se odehrával převážně ve středním pásmu, akcím obou týmů chyběla myšlenka, objevovala se také spousta nepřesností. I proto se už stav nezměnil. Za zmínku stojí pouze vyloučení Oldřicha Bakuse v čase 20:00.

Hosté tedy začínali druhé dějství v početní výhodě, kterou však domácí hráči přežili bez úhony. To jihlavské hokejisty nakoplo a začali pomalu, ale jistě přebírat iniciativu. Vytvořili si několik příležitostí, které ovšem pokaždé brilantně zlikvidoval brankář hostí Halmoši. Bezchybný byl i v 28. minutě, při šanci naprosto volného Oldřicha Bakuse. Obrovská možnost domácích přišla v čase 33:41, kdy měl Daniel Hodek před sebou pouze ležícího táborského gólmana. Přehodit jej však nedokázal, a tak po závěrečné siréně vedli hosté stále 2:0, za což mohli děkovat strážci své svatyně, Dominiku Halmošimu.

Do třetí části útkání vlétli domácí jako utržení ze řetězu. Bruslili, hýřili aktivitou. Odměnou jim byla přesilová hra, kterou bleskově využil v čase 43:45 ranou od modré Tomáš Ficenc1:2. Jihlavské hokejisty přesilová hra povzbudila, z mezikruží zkoušel Halmošiho pozornost Petr Šidlík. Neuspěl však. Velmi dobrou nabídku ke srovnání stavu měl ve 47. minutě Bakus, opačný názor měl ovšem Halmošiho beton. Aktivita Dukly sílila, a tak museli hosté opět faulovat. V 53. minutě odešel zahřívat trestnou lavici Jan Kanov. Domácí s přesilovou hrou naložili bídně. V čase 56:43 se do útočeného pásma probíjel Tomáš Čachotský. Táborští nestačili jeho rychlosti, tudíž si museli pomoci nedovoleným zákrokem. V přesilové hře si však jihlavští nevytvořili téměř žádnou příležitost, a tak se hosté v poklidu vrátili do plného počtu. Na nepříznivém stavu nic nezměnila ani závěrečná hra bez brankáře.

Domácí hokejisté tedy svou tvrz neuhájili. Přestože byli téměř dvě třetiny aktivnějším mužstvem a vytvořili si spoustu příležitostí, doplatili na špatný začátek. Ten zapříčinil ještě defenzivnější hru soupeře, proti které se jihlavským hrálo velmi špatně. Po závěrečném hvizdu sudího tak svítil na světelné tabuli stav 1:2. Tři body tedy putují zaslouženě na jih Čech. Velkou zásluhu na tomto vítězství má také hostující brankář Dominik Halmoši, který podal výkon hodný uznání. Dukla tak má před sobotním utkáním rozhodně co zlepšovat.

Ohlasy trenérů

Arpád Györi (trenér Tábora): „Zápas bych hodnotil dobře, nastoupili jsme bez třech marodů. Utkání jsme zvládli hlavně obětavostí. Chtěl bych poděkovat všem hráčům.”

Petr Vlk (trenér Jihlavy): „Do utkání jsme nevstoupili dobře, dostali jsme dvě laciné branky. Klukům se nedá upřít snaha překonat obranu soupeře, hráli velmi dobře. Táborští ale stále hrozili z protiútoků, i při našem tlaku. Takže jsme si museli stále hlídat obranu, abychom nedostali třetí branku. Také nám chyběla trocha šikovnosti na kotouči. To rozhodlo."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava