Dukla přivítá střelecky se trápící Benátky

08.10.2010 / Zdeněk Drla

V osmém kole první hokejové ligy si chce jihlavská Dukla po dvou zápasech, ve kterých vždy těsně prohrála, spravit chuť. Na Horáckém zimním stadionu hostí Benátky nad Jizerou. Na Vysočinu opět přijíždí soupeř z chvostu tabulky, který se trápí především v koncovce. V posledních čtyřech zápasech skórovali Středočeši pouze dvakrát. „Musíme začít líp než v minulém zápase s Táborem, dát co nejdřív gól, aby je to trochu nalomilo. Pak budeme hrát ve větší pohodě," má jasno dvacetiletý jihlavský útočník Tomáš Pitule.
Zápas mezi Dukou Jihlava a Benátkami nad Jizerou začíná v sobotu 9. října v 17:30 hodin. Přijďte podpořit Duklu v boji o další prvoligové body.

Dukla v posledních dvou zápasech nebrala ni bod. Soupeř z Benátek nad Jizerou na sebe upozornil ve třetím kole, kdy deklasoval Hradec Králové 8:2. Od té doby čeká na vítězství již čtyři zápasy. V nich skóroval pouze ve dvou případech. Dvě branky ve dvou duelech mají na svém kontě také hráči Jihlavy. „Bude to na nás vepředu, abychom nějaký gól dali. Musíme mít větší důraz do branky," říká Tomáš Pitule. „V minulém zápase Táboru zachytal dobře gólman, ale my že bychom měli nějaké vyložené šance, to také ne," nehledá výmluvy dravý forvard.

Středeční zápas, ve kterém červenožlutí podlehli těsně Táboru 1:2, je už minulostí. Teď se družina trenéra Petra Vlka soustředí na sobotní duel. „Musíme všechno cpát do branky, dorážet střely, dát třeba nějaký odražený gól, pak se chytneme a bude to zase dobré jako v těch prvních zápasech," přemítá Pitule.

Mladý útočník, který je v Jihlavě na roční hostování z Plzně musel v poslední době strávit pořádnou porci zápasů. „Hrál jsem šest zápasů v osmi dnech. Bylo toho docela dost. Ale snažil jsem se pořád makat," připomíná svoji výpomoc mateřskému klubu. „Dobře jsme potrénovali. Do zápasu budeme stoprocentně připraveni," slibuje.

S Benátkami se Dukla v minulé sezoně utkala dvakrát a má s nimi nelichotivou bilanci. V obou vzájemných duelech prohrála shodně 1:4.

Zápasy 8. kola:

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Chrudim (17:00)
HC Berounští Medvědi - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
KLH Chomutov - HC Olomouc (17:30)
Orli Znojmo - IHC KOMTERM Písek (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
Hockey Club Tábor - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC VCES Hradec Králové - Sportovní klub Kadaň (18:00)
HC Vrchlabí - HC Stadion Litoměřice (18:00)