"Byl to hodně těžký zápas," říká Jeslínek

10.10.2010 / Markéta Částková

Podruhé v tomto říjnovém týdnu mohli jihlavští fanoušci vyrazit na Horácký zimní stadion v sobotu odpoledne. První zápas se odehrál ve středu, kdy se však z bodů radoval hostující Tábor. Dnes bylo tedy co napravovat. Jihlavané nastoupili na led proti soupeři z Benátek nad Jizerou. Přesto, že benátečtí hokejisté zažívají v posledních zápasech gólovou absenci, dokázali se na jihlavské půdě hned dvakrát radovat z branky. I radost je pomíjivá, a tak díky střelám Jeslínka a Bakuse zůstaly body v Jihlavě.

Dokázali porazit vysoko mířící Ústí nad Labem. Favorizovaný Chomutov poslali domů pouze s jedním bodem. Pak ale přišel první prohraný zápas se znojemskými Orly. Následoval nepovedený duel s Táborem. Tak šel čas a jihlavská Dukla měla přivítat dalšího soupeře - HC Benátky nad Jizerou. Papírově slabší soupeř, který se nedokáže příliš gólově prosadit. Takový byl hodnotící pohled na Benátky před zápasem. Ve skutečnosti právě hosté jako první rozvlnili síť v bráně, konkrétně Tomáš Urban - 1:0.

Právě v půli první třetiny se vydal otestovat obranné řady Benátek kapitán Dukly Bakus. To se hostům ale nelíbilo, a Bakuse zastavili po svém - faulem, který byl potrestán trestným střílením. Bakus se nemýlil, a bylo vyrovnáno - 1:1.

Každý hráč chtěl vybojovat body pro svůj tým, a to za každou cenu. K vidění bylo mnoho faulů. Potrestaných, i těch přehlédnutých. Ve chvíli, kdy jihlavský Kaláb odpykával svůj trest, se puku ujal jeho spoluhráč Jeslínek, a ve vlastním oslabení skóroval - 2:1. "Olda Bakus vyhodil puk přes beka, já jsem si ho vzal, zkusil jsem udělat druhého beka a vystřelil jsem. A ono to tam padlo," vysvětluje s úlevou Jeslínek.

Skóre nedokázali domácí příliš dlouho udržet, a opět Urbanova střela dolétla až za Řehořova záda - 2:2. Osm minut před koncem poslední dvacetiminutovky vzal zodpovědnost do svých rukou znovu Jeslínek, který se perfektně zorientoval v prostoru před gólmanem Stejskalem, a dal jihlavským naději na výhru - 3:2 V těchto chvílích už domácí dávali patřičně najevo, kdo že je na Horáckém zimním stadionu doma, a soupeře tlačili do obranného pásma. "Už jsme chtěli zápas rozhodnout. Za každou cenu jsme se tlačili na bránu," říká Jeslínek. "Pak přišla střela od beka. Před bránou se utvořil chumel hráčů, a nám se to povedlo dotlačit až za čáru," oddechl si muž večera Jeslínek.

Vyrovnaný zápas směřoval ke konci a body se na dosah přibližovaly k jihlavskému celku. I přesto však dokázali hosté při závěrečné power play pořádně zahrozit, na nic víc však už nestačili. Jihlavští si tak napravili reputaci z předešlých prohraných zápasů, a na stadionu zněla Ta jihlavská...."Byl to hodně těžký zápas. My jsme potřebovali po dvou nepovedených utkáních vyhrát, takže jsme bojovali. Jsme rádi, že jsme to nakonec takhle uhráli a výhra že je naše," hodnotí zápas Jeslínek.

Bojovného výkonu hráčů si nelze nevšimnout. Někdy ho je možná až příliš, a hokejisté se tím dostávají do křeče, kdy dělají zbytečné chyby. "Na jednu stranu je té bojovnosti někdy moc. Bylo by lepší, kdyby se hráči dostali do větší pohody. Na stranu druhou, vážíme si toho, jak moc hráči touží vyhrát, a jak hodně jsou schopnit pro výhru bojovat," tak zní názor asistenta trenéra Dukly Jihlava Patrika Augusty. "Liga je nesmírně vyrovnaná. Plná mladých hráčů, kteří bojujou ze všech sil. Takhle podobně budou zřejmě vypadat všechny zápasy," říká Augusta.

Pokud budou chtít vidět fanoušci červenožlutých v nejbližších dnech hrát své oblíbence, musí se vydat za hranice Jihlavy. Na programu jsou tři zápasy mimo jihlavský led - své síly poměří Dukla s Pískem, Olomoucí a Chrudimí. "Jedeme si pro body," shodují se Augusta s Jeslínkem.