3:2
(2:1, 0:1, 1:0)

Proti Benátkám nad Jizerou vítězně

09.10.2010 / Pavel Zeman

Dukla chtěla prohru proti Táboru odčinit v dalším domácím utkání proti Benátkám nad Jizerou. Vstup do utkání se jí však nepovedl nejlépe, když brankový účet otevřel Urban. Jenže do přestávky zařadila Jihlava vyšší rychlostní stupeň a po brankách Oldřicha Bakuse a Michala Jeslínka otočila stav utkání. Hosté stihli ve druhém dějství vyrovnat agilním Urbanem, jenže domácí rychlík Michal Jeslínek přidal v závěrečné dvacetiminutovce svůj druhý gól v zápase a upravil skóre na konečných 3:2.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
09.10.2010 17:30, 1. liga ČR - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Suchý, Malena, Šidlík, Kaláb, Posmyk, Dobrovolný, Staněk - Hodek, Bakus, Čachotský - Pitule, Zeman, Krupka - Jeslínek, Padělek, Man - Škumát, Hollý, Bezděk
3

HC Benátky nad Jizerou

Nedvídek (38. Stejskal) - Kolmann, Rýgl, Tondr, Hobza, Müller, Mrkvička, Vála - Dušek, Špaček, Klimenta - Kica, Skořepa, Nevyhoštěný - Klimt, Urban, Krejčík - Jech, Pabiška, Kopic
2
Branky a nahrávky: 11. Bakus (TS), 18. Jeslínek (Bakus), 52. Jeslínek (Bakus, Čachotský) - 6. Urban (Krejčík, Müller), 38. Urban (Rýgl, Špaček). Rozhodčí: Jílek - Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 8:7, navíc Ficenc (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1522. Střely na branku: 42:31. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Po sedmém kole dělilo oba soupeře sedm bodů. Pro Jihlavu hrálo nejen lepší postavení v tabulce, ale také mizerná bilance Benátek na hřištích soupeřů. Ze 3 zápasů 0 bodů a skóre 2:8.

Z jihlavských hokejistů byla od první minuty cítit touha po nápravě zkaženého zápasu s Táborem, kdy Jihlavští prohráli na svém ledě 1:2. Začátek sobotního klání však připomínal právě zmíněný duel s Kohouty. V první třetině totiž poslal hosty do vedení Tomáš Urban. Dvoumetrový pořízek využil perfektního pasu Krejčíka a zakončil přečíslení 2 na 1 střelou nad Řehořovo rameno - 0:1.

Další ztrátu bodů proti papírově slabšímu celku už ale Dukla nechtěla připustit za žádnou cenu. Dravý Oldřich Bakus byl v 11.minutě zastaven, když ujížděl sám na brankáře, jen za cenu faulu. Proti nařízenému trestnému střílení nikdo neprotestoval. Jihlavský kapitán při něm svým typickým způsobem roztáhl nohy Nedvídka a poslal mu kotouč tam, kam se podle Roberta Záruby sluší a patří - 1:1.

Diváky nadchla situace z 18.minuty, kdy Michal Jeslínek okopíroval svým pohybem modrou čáru a rychlým švihem do protipohybu Nedvídka dostal domácí do vedení 2:1. To jihlavským barvám vydrželo až do 38.minuty. Za hosty skóroval opět Tomáš Urban - 2:2. Vyrovnávací trefu už neviděl gólman hostí, Nedvídek, který odkulhal o necelou minutu dříve do kabin a přenechal místo mezi tyčemi kolegu Stejskalovi.

Třetí třetina nabídla, stejně jako dvě předchozí, neskutečnou porci bojovného hokeje. O trochu více štěstíčka měli hokejisté jihlavské Dukly. V 52.minutě zapracoval fantastickým způsobem obránce Suchý. Nejprve geniálním položením se na led zabránil rychlému přečíslení, a Dukla tak mohla zavést puk do útočného pásma. A právě po střele nenápadného, zato bezchybného jihlavského obránce vznikla ohromná skrumáž před Stejskalem. Díky důrazu Michala Jeslínka v brankovišti mohli červenožlutí slavit vedení 3:2. To udrželi až do závěrečného hvizdu.

Utkání osmého kola nabídlo především řadu důrazných soubojů. Tvrdé hity domácího beka Maleny či forvarda Bezděka byly jak vystřižené ze zápasů kanadskoamerické NHL. Hosty z Benátek držely nad vodou výkony obou brankářů a přesná muška Urbana. Shrnuto podtrženo: 3:2.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (asistent trenéra Benátek): „Prvně musím pogratulovat soupeři k vítězství. Utkání ovlivnilo několik faktorů. Zdravotní stav našich obránců je dost tragický. Čtyři beci základní sestavy nám nehrajou a v průběhu druhé třetiny se nám zranil Vála, který musel odstoupit. Dostali jsme se sice do vedení, ale paradoxně jsme při naší přesilovce udělali penaltu, ze které Jihlava vyrovnala. Další faktor, který ovlivnil výsledek byla naše nevyužitá přesilovka 5 na 3. Soupeř měl ve druhé třetině navrch. My dokázali srovnat a stav 2:2 nám vyhovoval. Ve třetí části jsme nedokázali moc zaměstnat brankáře Jihlavy. Nenašli jsme sílu utkání dovést do vítězného konce.“

Patrik Augusta (asistent trenéra Jihlavy): „Jsme spokojenější. Benátky byly velice houževnatým týmem. Bojovalo se o každý metr ledu. Opticky jsme byli lepší, bohužel jsme se nedokázali prosadit v předbrankovém prostoru. Oproti minulému zápasu jsme si tu cestu za vítězstvím našli. Brankář Řehoř nás tam párkrát podržel a já si myslím, že jsme dnes byli o ten gól lepší. Jsme rádi, že hráči takhle bojujou. Pokud to tak půjde dál, určitě se to zlomí a v dalším zápase nám tam spadne víc gólů.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava