Vůbec jsme nevěděli, co máme od Litoměřic očekávat, říká střelec Padělek

24.10.2010 / Markéta Částková

Sérii tří venkovních zápasů zvládli jihlavští hráči se ztrátou jediného bodu. Po dvou týdnech se červenožlutí ukázali domácím fanouškům, když přivítali nováčka první ligy – HC Stadion Litoměřice. Další, v pořadí již pátý zápas přidali hokejisté z Vysočiny na pomyslnou šňůru vítězství, když Stadion zřetelně přestříleli a hosté se vraceli do rodného města s pětigólovým výpraskem. „Vůbec jsme nevěděli, co máme od Litoměřic očekávat. Nikdo z nás se s tímto soupeřem za celou svou kariéru ještě nestřetl,“ říká Aleš Padělek, autor dvou branek.

Na dnešní den se zcela jistě těšili kromě hráčů také jihlavští fanoušci. Po čtrnáctidenním půstu mohli jít na Horácký zimní stadion povzbuzovat svůj tým. Domácí Dukla přivítala ve svém ledovém království hokejisty z Litoměřic, tým, se kterým se za posledních několik desítek let na ledě nestřetla. Ohromné lákadlo pro zvídavého fanouška hokeje, a když se přidá ještě pozitivní bilance posledních zápasů Dukly, na ochozech jihlavského stadionu se kochá hokejem téměř 2000 diváků.

První větší důvod k radosti pro domácí nastal ve dvanácté minutě, kdy se ve skrumáži před hostujícím gólmanem Volkem zorientoval jihlavský Protasenja, a zapsal se tak vůbec poprvé do gólových statistik mezi muži. „Byl to hodně šťastný gól,“ směje se Anatolij Protasenja. Teprve dvacetiletý útočník nastupuje za tým jihlavských juniorů. Jeho bodové hodnocení jasně ukazuje na to, že Tolja může být oporou i „A“ týmu. Dnešním gólem to jen potvrdil. „V juniorce se mi poměrně daří. Jsem rád, že si toho trenér všiml, a že jsem mohl hrát tady s klukama,“ dodává Protasenja.

Ostrý hvizd rozhodčího potvrdil Padělkovu rychlou střelu, když ve 22. minutě přijal nahrávku od Krupky, a bezchybnou muškou pokořil gólmana hostí - 2:0. „Bylo dobrý, že jsme odskočili hned zkraje zápasu na nějaký gólový rozdíl, to nás poměrně uklidnilo,“ tvrdí ostrostřelec Padělek. Třicetiletý forvard je proslulý svými bezchybnými nájezdy, a je považován za muže, který rozhodne jinak nerozhodný zápas. „Nájezdy jsou úplně jiná disciplína. Jsem rád, že mně to tam dneska spadlo takhle,“ vysvětluje sympatický útočník.

Mezi velkým množstvím fanoušků byste dnes našli hned několik členů Padělkovy rodiny. „Dneska tady byla celá rodina. Manželka, děti, rodiče i prarodiče. I někteří kamarádi. O to větší mám z gólů radost. To, že tady byli všichni se mnou a viděli to, je super, vždycky mně to zvedne náladu, když vím že tady jsou“ popisuje Padělek.

Dvě branky s autogramem Padělka přinesly větší pohodu na jihlavské hokejky, a když se k Protasenjovi a Padělkovi přidal ještě kapitán Bakus a mladý Zeman, výsledek 5:1 nebylo třeba více komentovat.