5:1
(1:0, 3:1, 1:0)

Na vlně euforie Dukla smetla Litoměřice

23.10.2010 / Pavel Zeman

Na úspěšné bodové importy z tří venkovních zápasů chtěla Dukla navázat i před domácím publikem v utkání proti Litoměřicím. To se jí podařilo hned v úvodní dvacetiminutovce, když se poprvé v letošní sezóně za dospělé prosadil Anatolij Protasenja. Brankostroj Jihlavských pokračoval i v dalších třetinách, kdy přidal dva přesné zásahy Padělek a jednou skórovali Bakus se Zemanem. Jihlava tak zaslouženě porázila Litoměřice 5:1.
23.10.2010 17:30, 1. liga ČR - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Suchý, Ficenc, Malena, Šidlík, Dobrovolný, Staněk, Kaláb - Hodek, Bakus, Čachotský - Padělek, Pitule, Krupka - Jeslínek, Bezděk, Škumát - Polcar, Zeman, Protasenja
5

HC Stadion Litoměřice

Volke - Kříž O., Martinka, Macek, Stříteský, Kolbaba, Vobořil, Hillmich, Brož - Hašek, Hlusička, Tvrzník - Rod, Slížek, Horčička - Novák, Přeučil, Kříž P. - Šrámek, Kauschitz, Mizera
1
Branky a nahrávky: 12. Protasenja (Polcar), 22. Padělek (Krupka, Kaláb), 27. Bakus (Čachotský, Hodek), 33. Padělek (Pitule, Krupka), 56. Zeman (Čachotský, Bakus) - 40. Hlusička (Vobořil, Šrámek). Rozhodčí: Florián - Klein, Skopal. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1999. Střely na branku: 42:14. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

Průběh utkání

Radost pohledět, skvost povyprávět. Zdá se, že po několika letech se Dukla řadí k hlavním favoritům první ligy. Úspěšně dotírá na zdánlivě neohrozitelné duo gigantů Chomutov – Ústí a její pohledná hra láká fanoušky do ochozů. V sobotu jich na Horácký zimní stadion zavítalo přesně 1999.

Vyzyvatelem Dukly se stal nováček z Litoměřic. Pakliže by někoho napadlo, že jde o soupeře do počtu, nechť se podívá na výsledky z posledních zápasů. Přesně před deseti dny šokovaly Litoměřice téměř celý svět nevídaným kouskem. Na vlastním stadionu ještě 43 vteřin před koncem prohrával s Ústím nad Labem 1:3. Pak se ale nad všemi sázkaři z republiky stáhla mračna. Litoměřice dokázaly nemožné - jasného favorita poslaly na sever Čech s porážkou 3:4. Následující kolo potrápily Chomutov a tuto středu sebraly výhrou 3:2 vítr z křídel znojemským Orlům. Jihlavu tedy čekal duel dvou sebevědomých celků.

Natěšené jihlavské fanoušky poprvé obšťastnil ve 12.minutě Anatolij Protasenja. Důrazem v brankovišti oslavil svůj vůbec první gól za jihlavský „A“ tým - 1:0. Dukla byla o třídu lepší ve všech činnostech. Jedinou chloubou Litoměřických byla precizní obrana středního pásma, která se však po inkasované brance vytratila.

Přestože vedli domácí po první části pouze o jednu branku, podle obrazu hry o vítězi utkání nikdo nepochyboval. Herní převahu potvrdil na začátku druhé třetiny Aleš Padělek. Jednoduchým příklepem po nahrávce Krupky zvýšil na 2:0. A červenožlutí mačkali dál. Na začátku 27.minuty se předvedl domácí Pitule jako pravý gentleman, když odmítl skórovat z tak jednoduché pozice, kterou mu připravil Krupka. Brankáře Volkeho, jenž v tu chvíli připomínal spíše hrbolatý perský kobereček na brankovišti, trefil do nastavené lapačky.

A když to nejde jednoduše, musí to jít složitě. Ještě v téže minutě se sám u Volkeho levé tyče zjevil Oldřich Bakus. Domácím fandům předvedl špetku kvalitního snookeru. Místo střely do prázdné brány si poslal puk o zadní mantinel, přejel si ke druhé tyči, a poslal černou „kouli“ přímo do díry, která zůstala mezi špičkou Volkeho betonu a pravou tyčí - 3:0.

Na 4:0 upravil v polovině zápasu střelec večera, Aleš Padělek. Snad jedinou šanci za celý zápas si hosté vypracovali ve 36.minutě. Přeučil ujel jihlavským obráncům, ale na spolehlivě chytajícího Řehoře si střelou na vyrážečku nepřišel.

S trpkým úsměvem se dá říci, že v závěru druhé části využila Dukla Litoměřicím přesilovku. Zmatenou situaci před Řehořem uklidnil bek Šidlík. Bohužel pro Jihlavou, gólem do vlastní sítě - 4:1.

Čtyři minuty před koncem zápasu využila Dukla i svou vlastní přesilovku. Ve hře 5 proti 3 zakončil sehranou akci Adam Zeman. Výsledek 5:1 odpovídá předvedené hře obou týmů.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (asistent trenéra Litoměřic)
„Zápas se mi vůbec nehodnotí dobře. Jestli to nebyl nejhorší, tak určitě jeden z našich nejhorších. Přijeli jsme bez tří hráčů základní sestavy a čtvrtý se nám zranil hned na začátku zápasu. To nás sice neomlouvá, ale určitý vliv na hru to prostě má. Výhru jsme Dukle strašně moc usnadnili. Řekli jsme si, že Dukla má výborné přesilovky a pak uděláme devět zbytečných faulů hokejkou. To prostě nejde. Odehráli jsme tři skvělé zápasy proti favoritům soutěže, pak jsme přijeli do Jihlavy a mysleli si, že se z nás všichni podělají. Tak to bohužel nefunguje. Dukla byla lepší a zaslouženě vyhrála.“
Petr Vlk (trenér Jihlavy)
„Na základě těch výsledků, které soupeř uhrál proti favoritům v minulých zápasech, jsme věděli, že přijede kvalitní soupeř. Z jejich soupisky je vidět, že mají spoustu hráčů, kteří v minulých sezónách hráli v týmech na špičce první ligy. Pokud kolega říká, že dnes to byl jeden z jejich nejhorších výkonů, pak teda, když hrajou dobře, tak musí hrát fakt velmi dobře. Jsme samozřejmě za výhru spokojeni, ale jako v každém zápase se nám tam objevili nějaké nepřesnosti v určitých okamžicích. Zpětně bych rád kluky pochválil i za ty tři venkovní zápasy, které zvládli velmi dobře, co se týká pohybu a důrazu. Je fajn, že na nás chodí lidi, ale nějakou euforii bych zatím krotil. Jak jsme si řekli na začátku soutěže. Půjdeme zápas od zápasu. Že se nám zrovna v téhle části sezóny daří je jedině dobře.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava