Čeká nás další těžký zápas, ví před duelem Dukly s Hradcem obránce Pavel Staněk

09.11.2010 / Zdeněk Drla

V sedmnáctém kole první hokejové ligy hostí Dukla Jihlava tým Hradce Králové. Na Horácký zimní stadion přijíždí soupeř, kterému v aktuální tabulce patří pátá příčka se ziskem 30 bodů. Na vedoucí Duklu ztrácí pouhých pět bodů. I to je důkaz vyrovnanosti letošního ročníku druhé nejvyšší hokejové soutěže. „Budeme dělat všechno proto, abychom vyhráli," hlásí před duelem s Východočechy obránce Pavel Staněk.
Utkání mezi Duklou Jihlava a Hradcem Králové začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 10. listopadu v 17:30 hodin.

Na led Dukly přijíždí zkušený soupeř, který dokázal ve 14. kole sebrat všechny tři body Ústí nad Labem (4:2), v kole následujícím vzdoroval Chomutovu (1:3) a v minulém zápase udolal doma Znojmo 3:2. „Čeká nás další těžký zápas. Hradec Králové je silný soupeř. Má hodně zkušených hráčů. Hrají hodně dlouho spolu, jsou na sebe zvyklí. Hrají pořád podobný hokej, jako v minulých sezonách," přemítá obránce Pavel Staněk. „Musíme se na ně dobře připravit. Teď jsme dobře potrénovali," prohlásil po úterním dopoledním tréninku.

Výsledky Dukly jsou pro oko i duši fanouška víc než příjemné. Po porážce v havlíčkobrodské Kotlině, kde Rebelové utnuli vítěznou sedmizápasouvou šňůru červenožlutých, se tým trenéra Petra Vlka rychle oklepal a hned v následujícím kole vyloupil brloh Berounských medvědů. Nyní čeká hráče Jihlavy utkání se soupeřem, který v prvním měření sil v září dokázal zvítězit 4:3 až po samostatných nájezdech. I když je soutěž letos hodně vyrovnaná, papírovým favoritem by přeci jen měla být Dukla. „Není ale mezi námi jediný hráč, který by Hradec podcenil," říká Staněk.

V 17. kole hraje Dukle do karet i rozlosování, protože se proti sobě postaví i dva favorité ligy na druhém a třetím místě - Chomutov a Ústí nad Labem. V případě dělby bodů v severočeském derby a výhry Jihlavy by se červenožlutí mohli pohodlně usídlit na nejvyšší příčce prvoligové tabulky. „Na tohle se moc nedíváme. Chceme hrát dobrý hokej, chceme být co nejlepší. To že jsme první moc neřešíme," komentuje Pavel Staněk, podle kterého budou důležité výkony a výsledky v play-off. K tomu ale vede ještě hodně dlouhá cesta.

Jihlavští hráči budou mít oproti Hradci jednu výhodu. Domácí prostředí a skvěle fandící publikum! „Fanoušci jsou tady perfektní. Byl bych rád, kdyby nás přišli podpořit v co největším počtu. Jsou opravdu skvělí. Doufám, že budeme hrát dobrý hokej, abychom je potěšili," dodává závěrem sympatický obránce.

Program 17. kola:

HC Benátky nad Jizerou - HC Berounští Medvědi (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC VCES Hradec Králové (17:30)
KLH Chomutov - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
HC Stadion Litoměřice - HC Tábor (18:00)
HC Chrudim - SK Kadaň (18:00)
HC Olomouc - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
IHC KOMTERM Písek - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)