Přijďte v co největším počtu, bez vás to není ono, vyzývá fanoušky před duelem s Ústím Tomáš Čachotský

16.11.2010 / Zdeněk Drla

Na led lídra první ligy přijíždí třetí Ústí nad Labem. Tak tahle věta zní fanouškům Dukly Jihlava jako rajská hudba. V den státního svátku se na Horáckém zimním stadionu rozhoří bitva červenožlutých barev s Ústeckými Lvy. Slovan patří spolu s Chomutovem k hlavním aspirantům na postup do nejvyšší soutěže. Těmito choutkami se severočeský tým ani netají. S Duklou se svěřenci trenéra Petra Rosola utkají v sezoně již podruhé. V prvním vzájemném měřní sil ve Zlatopramen aréně brali Jihlavští plný počet bodů za výhru 3:2. Jak dopadne 19. kolo? Rozluštění tajenky se dozví fanoušci, kteří dorazí na Horácký zimní stadion ve středu 17. listopadu od 17:30 hodin.

Do branky Ústeckých Lvů se vrátil po nevydařeném plzeňském angažmá gólman Dušan Salfický. A hned v prvním zápase vychatal proti znojemským Orlům nulu. Dukla se může opřít o spolehlivě chytajícího Milana Řehoře a nejlepší obranu v celé první lize.

Duel prvního s třetím tak slibuje zajímavou hokejovou podívanou s nábojem hned od úvodního vhazování. „Na Ústí se ani jinak nastoupit nedá. Že by ho někdo podcenil, o tom se nedá mluvit. Zase budeme vycházet ze zabezpečené obrany, o což se snažíme po celou sezonu. A máme tady kluky, kteří umí dát gól," říká před svátečním utkání útočník Tomáš Čachotský, který má na svém kontě už devět přesných zásahů.

V minulém utkání ve Vrchlabí skóroval hned dvakrát. „Jsem rád, že mi to tam spadlo. Hlavní ale je, že se vyhrává. Že jsme nahoře jako tým. Je jedno, kdo dává branky," přemítá skromně rychlý forvard.

Dukla se už dvě kola vyhřívá na první příčce tabulky s dvoubodovým náskokem na druhý Chomutov, který ji čeká hned v dalším kole v sobotu, a čtyřmi body na třetí Slovan. „Pohled na tabulku je parádní. Musím říct, že si to užíváme, ale na druhou stranu není to nic, z čeho bychom měli být někde s hlavou v oblacích. Sezona je ještě hodně dlouhá. Dá se říct, že máme za sebou zhruba první třetinu," vysvětluje Tomáš Čachotský. „Je super, že jsme dobře začali, ale v dlouhodobé části nás čeká ještě spousta práce," ví dobře.

Družina kapitána Oldřicha Bakuse se připravuje poctivě na každý zápas. Hráči si po tréninku přidávají na ledě navíc další minuty, mnohdy vyplněné hrami a dovednostními soutěžemi. „Je větší pohoda, klid na práci. Není takový tlak jako kdybychom se motali kolem osmého desátého místa a měli strach, abychom se probojovali do osmičky. Když je pohoda, lépe se hraje," popisuje útočník s čílem 90 na zádech. „Na tréninku tvrdě makáme. Snažíme se to pak přenést i do zápasu," dodává.

Hokejem se baví hráči na ledě, baví se i diváci v hledišti. Aby ne. Jejich oblíbený tým vévodí celé soutěži. V tabulce je první, kapitán Oldřich Bakus kraluje statistikám, Dukla se s Ústím přetahuje o první pozici v tabulce návštěvnosti. „Jsme strašně rádi, že fanoušci chodí v takovém počtu doma, a že s námi jezdí i na venkovní zápasy. Mnohdy se i venku cítíme jako doma. Chtěl bych je pozvat na středeční zápas. Ať jich přijde co nejvíc a udělají skvělou atmosféru, protože my hrajeme hokej pro diváky. Chceme, aby je hra bavila. Když se bude hrát dobrý hokej a atmosféra k tomu nebude, tak bude zápas poloviční. Ale naši diváci dokáží udělat parádní atmosféru," chválí ochozy Čachotský.

„Přijďte v co největším počtu, podpořte nás. Bez vás to není ono," vyzývá fanoušky závěrem Tomáš Čachotský.

Program 19. kola:

SK Kadaň - HC Tábor (17:00)
HC Stadion Litoměřice - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - HC Vrchlabí (17:00)
IHC KOMTERM Písek - HC VCES Hradec Králové (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
Orli Znojmo - KLH Chomutov (17:30)
HC Chrudim - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC Olomouc - HC Berounští Medvědi (18:00)

Zápas 4. kola:

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Dukla Jihlava 2:3

Branky a nahrávky: 27. Diviš (Šagát), 33. Hanzl (Gureň) - 29. Hodek (Malena, Ficenc), 37. Bakus (Dobrovolný, Hodek), 43. Pitule (Zeman). Rozhodčí: Pavlovič - Čížek, Padevět. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2398. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3. Třetiny: 0:0, 2:2, 0:1.