1:3
(0:0, 0:1, 1:2)

Ústečtí Lvi nad síly Dukly, oplatili jí porážku

17.11.2010 / Libor Kucza

V zápase kola potkala rozjetá Dukla Lvy z Ústí. Vstup do utkání byl z obou stran opatrný a tak se skóre měnilo až ve druhém dějství, kdy v oslabení přesně mířil Čurilla. Do závěrečné dvacetiminutovky vlétli lépe hosté a přidali další přesný zásah Hanzlem. Dukle se podařilo snížit Oldřichem Bakusem, to už bylo ale vše. Poslední slovo měl Mikulík, a tak hráči s ježkem na prsou podlehli Lvům 1:3.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
17.11.2010 17:30, 1. liga ČR - 19. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Kaláb, Posmyk, Malena, Dobrovolný, Staněk, Suchý - Hodek, Bakus, Čachotský - Škumát, Padělek, Krupka - Jeslínek, Zeman, Bezděk - Protasenja, Hollý, Man - Polcar
1

HC Slovan Ústí nad Labem

Salfický - Němeček, Boháč, Hořava, Gureň, Klobouček, Holomek, Sklenička - Čurilla, Hanzl, Diviš - Janků, Kanko, Pazourek - Kloz, Mikulík, Ludvík
3
Branky a nahrávky: 48. Bakus (Škumát, Hodek) - 25. Čurilla (Pazourek), 41. Hanzl (Boháč, Kloz), 55. Mikulík. Rozhodčí: Ondřej - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3896. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Průběh utkání

Jihlavští hokejisté měli v dnešním klání proti Ústeckým Lvům o motivaci postaráno. V případě vítězství by rivalům ze severu Čech odskočili již na sedmibodový rozdíl. Na ledové ploše však tento fakt nebyl vůbec znát.

Do úvodního dějství vstoupily oba týmy ve značně ospalém tempu. Hrálo se převážně ve středním pásmu, objevovala se řada nepřesností. Rozhodně se nejednalo o oku lahodící hokej. V tomto gardu se bohužel odehrávala celá první část. Jihlavské publikum vyděsila v 8. minutě střela ústeckého Kanka, kterou zastavila až branková konstrukce. Obzvláště bídné byly přesilovky jihlavského celku. Dukle se nedařilo usadit v útočném pásmu soupeře, kombinace vázla, neměla žádnou kloudnou myšlenku. Až v čase 19:27, když už se většina lidí chystala občerstvit se objevil před prázdnou bránou Jiří Man, proti kterému se však blýskl dnes výborně chytající Dušan Salfický. První třetina tedy nepřinesla žádnou změnu stavu.

Na začátku druhé dvacetiminutovky byla vidět snaha jihlavského týmu o zlepšení. Hned v 21. minutě si Daniel Hodek narazil s Tomášem Čachotským, který však trefil pouze lapačku Salfického. Ve 24. minutě se před jihlavskými hokejisty naskytla další příležitost v podobě přesilové hry. Stal se však pravý opak, když v oslabení, v čase 24:39 protlačil kotouč za Řehoře Marek Čurilla – 0:1. Vzápětí byl vyloučen další ústecký hráč a Dukla měla příležitost hry 5 proti 3. Ani nyní se jí nepodařilo skórovat. Ve 33. minutě se chopil kotouče Aleš Padělek, obkroužil branku, ale trefil pouze tyčku hostující branky. Právě probíhala 37. minuta, když šlo opět pykat na lavici hanby duo ústeckých hráčů. Pro Duklu ale jako by byla v dnešním klání početní výhoda zakletá, vsítit branku se jí opět nepodařilo. I kvůli této špatné jihlavské produktivitě se odcházelo do kabin za jednogólového vedení ústeckých Lvů.

Třetí třetina začala pro Duklu šokem. V čase 40:32 se mezi dvojicí nedůrazných jihlavských obránců protáhl hbitý Robin Hanzl, šikovně si položil Řehoře a zasunul kotouč do odkryté brány – 0:2. Ústečtí si po vstřelené druhé brance stále udržovali mírnou převahu. Ve 45. minutě opět zazvonila tyč jihlavské svatyně, která dnes byla ve stálé permanenci. Tentokrát pálil Kloz. Na časomíře právě svítil čas 47:50, když se domácí dočkali dlouho kýženého gólu. Z úhlu překvapil Salfického Oldřich Bakus – 1:2. Vstřelená branka vlila jihlavskému týmu krev do žil. Dukla byla aktivní, lépe bruslila, všude byla jako první. Snahu o vyrovnání ovšem zmařil v čase 54:26 Milan Mikulík, která předvedl zřídka vídanou věc. Trefil se přímo z vhazování – 1:3. Následný tlak jihlavského týmu byl již spíše symbolický. Mařila jej zejména špatná kombinace. I proto už ani jeden z brankářů puk ze své sítě nelovil.

Ústečtí Lvi dnes zvítězili zcela zaslouženě 3:1. Udrželi si tak kontakt s čelem tabulky, kde je nyní situace velmi vyrovnaná. Na vedoucí Chomutov Lvi ztrácí 2 body, na Duklu pouze jeden. Jak se situace na špici prvoligové tabulky dále vyvine se dozvíme v sobotních kláních.

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (Ústí nad Labem): Já jsem samozřejmě s výsledkem spokojen, odvážíme si tři body. Dneska nám chybělo několik hráčů základní sestavy, takže jsem rád, že jsme to takhle zvládli. Kluci dělali všechno, na čem jsme se domluvili. Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany.

Petr Vlk (Jihlava): Nám zápas vůbec nevyšel. Na jednu stranu je to dobře, kluci se snad poučí z hokejovosti, která nám dnes chyběla. Bojovnost se hráčům nedá upřít, ale když nám v přesilovce pět na tři skáčou puky, nedáme gól, tak nemůže vyhrát.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava