Historie se opakuje, Dukla začíná znovu s Berounem

26.12.2010 / Zdeněk Drla

V prvním kole letošního ročníku první ligy hostila Dukla Jihlava na svém ledě Berounské Medvědy. V prvním nadstavbovém kole se historie opakuje. Do krajského města Vysočiny znovu míří svěřenci trenéra Richarda Žemličky.
Zápas 31. kola začíná na Horáckém zimním stadionu v pondělí 27. prosince v 17:30 hodin. Přijďte povzbudit červenožluté v boji o další prvoligové body!
Poprvé se v letošním ročníku potkala Dukla Jihlava s Berounskými Medvědy v prvním kole. A na Horáckém zimním stadionu vyhrála 4:0. Gólman Milan Řehoř zaznamenal hned v prvním ostrém zápase sezony čisté konto. V prvním kole nadstavbové části přijíždí stejný soupeř. Bude se historie opakovat? "Pro nás jsou důležité tři body. Jestli já budu mít nulu nebo ne, to je jen taková třešnička na dortu. Musíme se do toho po svátcích pořádně opřít. Nebude to ale nic jednoduchého," ví dobře strážce jihlavské svatyně. "Byla pauza, pár dní se nehrálo. Musíme se soustředit hlavně na hru odzadu," plánuje Řehoř.

V následujících čtrnácti kolech čeká jihlavskou Duklu sedm týmů z první poloviny tabulky. "Budou to dobré zápasy. Už v základní části bylo vidět, že je liga hodně vyrovnaná. Je jedno jestli hrajeme s Táborem nebo s Olomoucí. Všechny týmy ukázaly, že mají svoji kvalitu," ohlíží se za třiceti odehranými koly Milan Řehoř. "Týmy ze spodní části tabulky spíše víc bránily a tak i hra nebyla na pohled nic moc. Teď se dá čekat, že to bude atraktivnější hokej," přemítá.

Dukla Jihlava vyjela na led po kratičké vánoční pauze. Hráči si vydechli, s rodinami strávili pár volných dnů. "Byly to první Vánoce s naším malým synkem. Odpočinul jsem si, ale už se zase těším na zápasovou zátěž," říká šestadvacetiletý gólman. A zátěž to bude pořádná. Po pondělním duelu s Berounskými Medvědy čeká červenožluté hned ve středu opakování derby Vysočiny. Tentokrát Dukla vyráží do havlíčkobrodské Kotliny na led Rebelů. "První liga nemá vánoční přestávku, program je náročný, ale musíme se s tím vyrovnat," je si vědom miláček jihlavského publika. "Sezonu máme dobře rozjetou, čeká nás ještě hodně těžkých zápasů, ale určitě bychom chtěli být do čtvrtého místa," hledí dopředu jihlavská gólmanská jednička.

Právě umístění mezi prvními čtyřmi po druhé části souteže by zaručilo Dukle volno při předkole play-off a výhodu domácího prostředí v úvodních dvou duelech čtvrtfinále. "Uděláme pro to maximum. Já doufám, že nám to vyjde," slibuje Milan Řehoř.

Program 31. kola:

Pondělí 27. prosince 2010
Skupina A
KLH Chomutov - Orli Znojmo (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Berounští Medvědi (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC VCES Hradec Králové - HC Olomouc (18:00)

Skupina B
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Chrudim (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - HC Tábor (17:30)
HC Vrchlabí - IHC KOMTERM Písek (18:00)
SK Kadaň - HC Stadion Litoměřice (18:00)