Přesilovka pět na tři se musí proměňovat. Nám to tam teď bohužel moc nepadá, říká smutně Miroslav Škumát

27.12.2010 / Markéta Částková

Předposlední zápas v tomto kalendářním roce se jihlavským hokejistům příliš nepovedl. Domácí v zápase dvakrát vedli. Již v 8.minutě se střelecky prosadil Aleš Padělěk, berounský Hašek však srovnal skóre, a na další gól se čekalo až do 50. minuty, kdy Miroslav Škumát ve spolupráci s Liborem Bezděkem zdolali mladého gólmana Furcha. Takto rozjetý zápas si však Dukla nechala ujet, a body jsou exportovány do Berouna. Ale jenom dva.

První kolo v letošní sezoně sehrála Jihlava právě s tímto soupeřem. Tím však veškerá podobnost končí. Zatímco v září si Dukla suverénně pohlídala výhru 4:0, dnes hosté vymanili z tohoto souboje dva body, a v Jihlavě tak zbyla cena útěchy v podobě jediného bodu. "Z minima jsme vytěžili maximum,"říká spokojeně asistent trenéra berounských Medvědů, Jiří Dolejší.

Jako první se slova ujali domácí. V osmé minutě tečovanou střelou dostal Aleš Padělěk puk za záda Dominika Furcha. Ještě než siréna ukončila první třetinu, o svoje slovo se přihlásili hosté. V 15.minutě mazáckou střelou vyrovnal Hašek. Třetina tedy skončila vyrovnaně. "Začali jsme velice dobře. Dali jsme prvního góla a to bylo hodně důležité,"hodnotí Miroslav Škumát. "Jenže za chvíli přišel gól Berouna, také při přesilové hře jako ten náš, a začínalo se od začátku,"vysvětluje hbitý útočník.

Druhá třetina však gól nepřinesla. Na obou stranách bylo k vidění nespočet šancí, gólmani se však překonávali. Gól nepadl ani při přesilové hře pět na tři, kterou měli k dispozici domácí. "Přesilovka pět na tři se musí proměňovat. Nám to tam teď v tuhle část sezony bohužel moc nepadá, ani při těch přesilovkách,"smutní Miroslav Škumát. "Podle mého při přesilovkách hrozně málo střílíme," v tom vidí kámen úrazu asistent jihlavského lodivoda, Patrik Augusta.

Třetí třetina tedy začínala za nerozhodného stavu. A přesně v její půli se blýskla naděje na výhru domácích. Miroslav Škumát přijal přihrávku Libora Bezděka a Furch neměl šanci. "Někdo to tam dobře vyhodil z třetiny. Libor to zachytil, nahrál mi to a jeli jsme dva na jednoho. Já jsem se rozhodl pro střelu, a naštěstí to tam padlo,"vysvětluje úspěšný střelec. Radost však nevydržela příliš dlouho, a na tvářích jihlavských hokejistů se objevila spíše starost. Už podruhé v dnešním zápase zasáhl do jeho skóre Jiří Hašek, když potrestal individuální chybu jednoho z červenožlutých hráčů. Zápas jakoby neměl konce. Ani pětiminutové prodloužení vítěze neurčilo, a přistoupilo se k nájezdům. "To je loterie. Jednou to vyjde, jindy ne," říká rozumně Miroslav Škumát. V loterii byli však šťastnější hosté. Za Jihlavu skóroval pouze spolehlivý Aleš Padělěk, za hosty opět Jiří Hašek a rozhodující nájezd si připsal Jaroslav Nedvěd.