2:3sn
(1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)

Dukla vstoupila do další části sezony prohrou

27.12.2010 / Pavel Zeman

V rámci 31. kola se na ledě Horáckého zimního stadionu představili berounšťi Medvědi. Tým vedený koučem Richardem Žemličkou přijel do Jihlavy s defenzivní taktikou. Ani domácí se za každou cenu nehrnuli do bezhlavého útočení, a tak diváci viděli v základní hrací době pouze 4 branky. Utkání dospělo až k nájezdům, ve kterých byli šťastnější hosté. Z Vysočiny si odvážejí 2 body za výhru 3:2 po samostatných nájezdech.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
27.12.2010 17:30, 1. liga ČR - 31. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Kaláb, Malena, Staněk, Suchý, Dobrovolný, Kolda - Hodek, Bakus, Čachotský - Jeslínek, Padělek, Krupka - Sojčík, Maliník, Kucsera - Škumát, Bezděk, Zeman
2

Medvědi Beroun 1933

Furch - Nedvěd, Jelínek, Látal, Jebavý, Veselý, Malý - Pavel, Kupec, Besser- Novotný, Hašek, Rudovský - Vlček, Hafenrichter, Švagrovský - Forman, Rubeš, Polák
3
Branky a nahrávky: 8. Padělek (Dobrovolný, Jeslínek), 50. Škumát (Bezděk, Kaláb) - 15. Hašek (Jelínek), 58. Hašek, rozhodující nájezd Nedvěd. Rozhodčí: Přikryl - Kašík, Wesley. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. Diváci: 2039. Střely na branku: 52:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

Fanoušci Dukly se v několika dalších dnech dočkají atraktivních duelů. Na programu jsou zápasy s týmy z horní poloviny tabulky. První díl ze čtrnáctidílného seriálu odehráli jihlavští hokejisté proti berounským Medvědům.

Od první minuty dali berounští hokejisté jasně najevo, že do Jihlavy přijeli s pořádnou dávkou respektu, a na třetí Duklu nasadili totální obranu. Pětičlenný val berounských betonářů se domácím překonával těžce. Když už se povedlo, připraven byl vynikající brankář Furch.

Do vedení dostal Jihlavu v 8. minutě Aleš Padělek, když v přesilové hře tečoval Dobrovolného povedenou ránu od modré - 1:0. Ztrestal tak zbytečný faul veterána Jaroslava Nedvěda. I druhá branka utkání padla v přesilové hře. Jiří Hašek excelentní bombou rozezvučel břevno, od něhož se puk odrazil za brankovou čáru - 1:1.

Ve druhé části měli mírně navrch domácí hráči. Ve 36. minutě dokonce dostali možnost dlouhé přesilové hry 5 proti 3. Jak už je ale v posledních zápasech Dukly zvykem, početní výhoda spíše ubrala Jihlavským psychické síly. Bezzubé a bezmyšlenkovité posílání puku od jednoho k druhému gólem neskončilo.

Na začátku třetí dvacetiminutovky bylo za faul Maleny nařízeno trestné střílení. K jeho exekuci se postavil Radovský, ale Řehoř ho skvěle vybruslil a pravým betonem zneškodnil. V závěru 50. minuty se předvedl Miroslav Škumát. Rychlostí konkordu přelétl přes střední pásmo a tváří v tvář Furchovi se neukvapil, položil si golmana hostů na led a vymetl pavučinky - 2:1.

Byť by si jihlavští hokejisté vítězství zasloužili, nepovedlo se jim utkání dotáhnout do zdárného konce. Vyrovnání hostům sami nabídli špatnou rozehrávkou. V 58.minutě ztrestal lehkovážnost domácích Jiří Hašek - 2:2. Oba týmy si tak rozdělily po bodu. Ten druhý bonusový si nakonec odvezli Medvědi. V nájezdech rozhodl o jejich výhře Jaroslav Nedvěd.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (trenér Berounu): „My jsme z minima vytěžili maximum. Poděkování patří klukům za bojovný výkon. Domácí nás dostali pod tlak. Tu situaci jsme zvládli docela dobře.”

Patrik Augusta (asistent trenéra Jihlavy): „Odehráli jsme lepší utkání, než ty před tím, ale se špatným koncem pro nás. Dostali jsme soupeře pod tlak, měli jsme gólové šance, ale neprosazovali jsme se. Nedali jsme góly ani v přesilových hrách. Nájezdy už byla potom loterie.”

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava