Chomutov přiveze i plzeňského útočníka Stránského

05.01.2011 / Zdeněk Drla

Po týdenní přestávce se roztáčí znovu kolotoč první ligy, která má pořádně nabitý program. K prvnímu zápasu v novém roce 2011 přijíždí na Horácký zimní stadion aktuální lídr první ligy Chomutov. Ten se do čela tabulky vyšvihl v závěru loňského roku, kdy v severočeském derby porazil Ústecké Lvy. V rychlém sledu následují další utkání. Hned v sobotu 8. ledna zajíždí jihlavská Dukla na led Ústí nad Labem, poté se dvakrát představí v roli hostitele. V pondělí 10. ledna přijíždí Orli ze Znojma, ve středu 12. ledna Hradec Králové. „Každý ze soupeřů je kvalitní, budou to těžké zápasy," přemítá před dalšími duely nadstavbové části, kdy se Dukla postupně střetne dvakrát s každým týmem z lepší osmičky, útočník Michal Jeslínek.
V chomutovském dresu se podle dostupných informací objeví i dvacetiletý útočník extraligové Plzně Jan Stránský, který v loňské sezoně naskočil k několika zápasům i za Duklu.
Duel třetí Dukly Jihlava s vedoucím týmem prvoligové tabulky začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 5. ledna v 17:30 hodin.

Chomutov se netají chutí zahrát si v příštím roce nejvyšší hokejovou soutěž v Česku. A tak pořádně brojí. Nasvědčují tomu i pohyby v hráčském kádru z posledních dnů. Do partnerského prvoligového kádru Kadaně byli na měsíční hostování posláni Seman, Sikora, Davídek, Selingr a Horna. Podle vyjádření chomutovského trenéra Milana Kašpárka jde o hráče, kteří nebyli v posledních týdnech zdravotně v pořádku. „V Kadani dostanou potřebný prostor k rozehrání a po měsíci uvidíme, kdo se do chomutovského týmu vrátí zpátky," uvedl Kašpárek pro klubový web. Opačným směrem, z Kadaně do Chomutova, zamířil slovenský útočník Vladimír Novák. Dres KLH znovu oblékne Zbyněk Hrdel, který se vrací z hostování v extraligové Mladé Boleslavi, kde střelecky procitl.

Chomutov hlásí i další návrat. Z Karlových Varů míří zpět nejproduktivnější hráč energetiků David Hruška, kterému patří druhá příčka v tabulce střelců celé extraligy. „Tak koukám, že by letos mohlo, až na nějakou vyjímku, hrát play-off plnohodnotné extraligové mužstvo," hodnotí na chomutovském diskuzním fóru sestavu Severočechů fanoušek s nickem Jarda72.

Poslední akvizicí je plzeňský mladíček Jan Stránský. Ten si v sezoně 2009/2010 zahrál ve dvanácti zápasech za jihlavskou Duklu. Zaznamenal sedm kanadských bodů za pět gólů a dvě asistence. V domovské Plzni nastupuje často v prvním nebo druhém útoku po boku lídra Martina Straky. Dnes by se tedy měl Stránský poprvé představit na Horáckém zimním stadionu v chomutovském dresu. Podle webu severočeského klubu není vyloučeno, že jeho služeb využije Chomutov i v některém z dalších duelů. Mladý plzeňský hokejista je totiž administrativně do konce sezony hráčem Chomutova a v Plzni působí formou střídavých startů právě ze severočeského týmu. „Pokud by Stránský nasbíral povinný počet utkání, je po administrativní stránce vše připraveno tak, aby mohl eventuelně zasáhnout do případné baráže,“ vysvětlil zajímavou rošádu chomutovský trenér Milan Kašpárek.

Do Jihlavy tak přijede poněkud obměněný tým, něž proti kterému hrála Dukla v pátém, respektive dvacátém kole základní části. Rada s čím vyrukovat na tohoto soupeře tedy asi neexistuje. „S nikým moc v kontaktu nejsem, takže nevím, co se tam aktuálně děje. Něco málo se ke mně dostane, ale jsou to informace, které má každý normální fanoušek - z novin a internetu," říká k pohybu v kádru středečního soupeře červenožlutých Michal Jeslínek, který před sezonou přišel do Jihlavy právě ze severočeského klubu. „A jestli existuje recept na Chomutov? Existuje. Hrát na sto padesát procent a věřit v úspěch. A samozřejmě dát alespoň o gól víc než soupeř," říká jednatřicetiletý forvard, který by rád viděl na Horáckém zimním stadionu plné ochozy. „Budeme rádi, když přijde co nejvíc lidí. Potřebujeme jejich podporu. Na oplátku můžu slíbit, že se budeme snažit předvést co nejlepší výkon a vyhrát," dodává Michal Jeslínek.

Program 33. kola, středa 5. ledna 2011

Skupina A
HC Dukla Jihlava - KLH Chomutov (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - Orli Znojmo (18:00)
HC VCES Hradec Králové - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC Olomouc - HC Berounští Medvědi (18:00)

Skupina B
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Vrchlabí (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Litoměřice (17:30)
SK Kadaň - IHC KOMTERM Písek (18:00)
HC Tábor - HC Chrudim (18:00)

Minulý vzájemný zápas:

20. kolo: KLH Chomutov - HC Dukla Jihlava 3:0
Branky a nahrávky: 30. Jíra (Skořepa, Kůs), 39. Jíra (Kůs, Pulpán), 56. Seman (Davídek, Půlpán). Rozhodčí: Trombík - Kašík, Wesley. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1831. Střely na branku: 50:24. Průběh utkání: 3:0. Třetiny: 0:0, 2:0, 1:0