3:2
(3:0, 0:1, 0:1)

Po raketovém vstupu do utkání smetla Dukla lídra

05.01.2011 / Luboš Jaroš

Pořekadlo "Jak na nový rok, tak po celý rok" chtěla Dukla naplnit v prvním letošním duelu proti lídrovi z Chomutova. Vstup do utkání byl pro hráče ve žlutém raketový, když se dvakrát trefil Libor Bezděk a jeden přesný zásah přidal Tomáš Čachotský. Hosté stihli v průběhu utkání pouze snížit dvěma góly Lukáše Pulpána, a tak Jihlava zaslouženě zvítězila v poměru 3:2.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
05.01.2011 17:30, 1. liga ČR - 33. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Kaláb, Malena, Šidlík, Staněk, Dobrovolný, Suchý - Hodek, Bakus, Čachotský - Jeslínek, Padělek, Bezděk - Sojčík, Maliník, Kucsera - Škumát, Zeman, Krupka
3

Piráti Chomutov

Hanuljak - Bombic, Pulpán, Rutta, Kántor, Mudroch, Havíř - Jíra, Kraft, Hluchý - Hruška, Skořepa, Hřebejk - Radulay, Novák, Kůs - Zucker, Stránský, Hrdel
2
Branky a nahrávky: 2. Bezděk (Jeslínek, Padělek), 7. Čachotský (Ficenc, Malena), 11. Bezděk (Jeslínek, Padělek) - 28. Pulpán (Kraft, Bombic), 60. Pulpán (Skořepa, Kraft). Rozhodčí: Svoboda - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1842. Střely na branku: 40:30. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Průběh utkání

V prvním utkání roku 2011 přivítala Jihlava lídra první ligy Chomutov. Hosté navíc stáhli hráče, kteří hostovali v extralize, a proto byli před zápasem jasnými favority.

Papírové předpoklady a realita však někdy může být diametrálně rozlišná, což potvrzovali hráči ve žlutém již od začátku. Psala se 2. minuta, Jeslínek naznačil, že obkrouží branku, místo toho, ale zvolil geniální nahrávku na úplně volného Libora Bezděka, který přesně trefil odkrytou branku za Hanuljakem, 1:0. Zlepšení přesilových her předvedla Dukla v 7. minutě, kdy Ficenc vypálil od modré, Hanuljak puk vyrazil na Tomáše Čachotského, který kotouč zametl do sítě, 2:0. Snížit mohl z protiútoku Jíra, jeho střelu však Řehoř zneškodnil efektním semaforem.

Hanuljak nebyl ve své kůži, všechny kotouče pouze vyrážel před sebe. Nahození Kucsery stačil ještě včas zalehnout. V zápěti však už kapitulovat musel. Nahození Jeslínka vyrazil na dojíždějícího Libora Bezděka, který jej slabým obloučkem přehodil, 3:0. V závěru prvního dějství Kucsera zkušeně pustil nahrávku na rozjetého Maliníka, který byl v nájezdu faulován a rozhodčí musel nařídit trestné střílení. Šikovný mladík se jej pokusil proměnit střelou mezi betony, Hanuljak je však měl včas u sebe.

Úvod druhé dvacetiminutovky patřil opět domácím, jenže Zemana i Krupku vychytal Hanuljak. První vyloučení jihlavských dokázali hosté ihned využít. Lukáš Pulpán vypálil od modré, Řehoř střelu neviděl a puk tak skončil v síti, 3:1. Následně Maliník vybojoval za brankou kotouč, který ihned vyslal na Hanuljaka. Hostující brankář jej opět jen vyrazil, tentokráte ke Kucserovi, který v pádu bekhendem zakončil jen do ležícího brankáře. Další velkou příležitost přinesla parádní přihrávka Šidlíka Čachotskému do jízdy, který nezvykle nezavezl kotouč, ale od modré vypálil, puk však orazítkoval jen tyčku.

Ve 47. minutě zahrozil Stránský, který vymíchal Řehoře blafákem, jeho střela bekhendem však skončila jen vedle tyče. V zápětí mohl skórovat opět Maliník, jehož vyslal do sólového úniku Dobrovolný, Hanuljak však jeho pokus o blafák lapil. Tlak hostí se postupně stupňoval, snížení přinesla 60. minuta, kdy Lukáš Pulpán v power play dorazil kotouč tancující po brankové čáře, 3:2. Více se však už Chomutov nestihl a Jihlava tak zaslouženě získala plný počet bodů.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Liška (asistent trenéra Chomutova): „Utkání bylo rozhodnuté v první třetině. Naše mužstvo bylo na aktivitu Dukly připraveno, ale nezvládli jsme to. V druhé třetině se to trochu srovnalo, ale dělali jsme hodně zbytečných faulů. Výsledek vypadá, že utkání bylo vyrovnané, ale Dukla byla o něco lepší."

Patrik Augusta (asistent trenéra Jihlavy): „Viděli jsme kvalitní utkání. Podali jsme dobrý výkon. Byli jsme aktivnější a měli jsme víc šancí, hráči pracovali, hráli jsme aktivně a bruslili a vydrželi jsme to s takovým mužstvem jako Chomutov tři třetiny, takže jsme spokojeni."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava