Michal Jeslínek: Řekli jsme si, že starý rok smažeme a začneme od nuly. Vlétli jsme do toho a body jsou doma

05.01.2011 / Markéta Částková

Pěknou hokejovou podívanou sliboval duel mezi Chomutovem a domácí Duklou. Tabulkový rozdíl mezi soupeři byl pouze o jednu příčku, a tak měl zápas opravdu pikantní příchuť. Červenožlutí naskočili do utkání v neskutečně vysokém tempu, odměnou jim byl tříbrankový náskok hned v první třetině. O ten sice Jihlava v průběhu zápasu přišla, výhru ale uhlídala a tak tři body zůstávají na Vysočině. Obrovský podíl na tom měl i exchomutovský Michal Jeslínek, jenž přispěl dvěmi asistencemi.

Mrazivé středeční odpoledne nabízelo pro fanoušky jihlavského hokeje atraktivní duel. Přijel druhý Chomutov, a Jihlavu čekal další nelehký úkol. Domácí se však ničeho nezalekli, a doslova na hosty zaútočili už od prvních minut. Sebevědomé jednání červenožlutých se potvrdilo už ve druhé minutě, když Michal Jeslínek přihrávkou vyhledal Libora Bezděka. Ten přesnou střelou dostal svůj tým do vedení. Uběhlo sotva pět minut, když se trefil Tomáš Čachotský. V 11.minutě se opět o slovo přihlásil útok Jeslínek - Padělek - Bezděk, a Chomutov měl již tří brankovou ztrátu. Svůj druhý gól v zápase si připsal Libor Bezděk, další nahrávku přidal Michale Jeslínek. "Měli jsme dobrý vstup do zápasu. Chěli jsme rozhodnout už v první třetině, to se nám povedlo,"pochvaluje si Jeslínek, který v minulé sezoně oblékal právě dres Chomutova. "Už před zápasem jsem říkal, že když vyhrajeme, přidám něco do klubové kasičky. To se povedlo, navíc ty dvě asistence, takže se Fíca (Tomáš Ficenc) už jako pokladník hlásil. Máme v kabině svá pravidla, a ty se musí dodržovat,"smál se Jeslínek.

První třetinu domácí s přehledem vyhráli. Na řadu přišlo druhé dějství utkání, ve kterém se začali ozývat i hosté. Ve 28. minutě využili nabídnutou přesilovou hru, a po povedené střele Pulpána snížili gólový rozdíl - 3:1. Nic víc jim však vládci jihlavského ledu nepovolili. Dukla dokázala využít také jednu přesilovou hru, přesto, že jich měla k dispozici mnohem více. "Chomutov má zkušené hráče, přesilovky ovládají výborně, takže jsme si dávali pozor na vyloučení,"vysvětluje jihlavský útočník Michal Jeslínek. "Řekli jsme si, že na ně musíme vlítnout, hrát agresivně. To se od domácího týmu moc nečeká, ale nám to vyšlo," usmíval se.

Posledních dvacet minut do konce utkání zbývalo jihlavským hokejistům k tomu, aby si připsali tři body. Jenže chomutovští se ještě jednou přihlásili o slovo. A to až k samotnému konci zápasu, když v 60.minutě snížil svoji druhou trefou v utkání na konečných 3:2 Pulpán. Závěrečná power play hostům nestačila k tomu, aby skóre dorovnali, a tak nakonec těsným výsledekm přeci jen body uhrála červenožlutá Dukla.

Po náročném zápase byla na tvářích hráčů vidět radost i značná úleva. Hlavně útočník Libor Bezděk si oddychl. Před zápasem totiž slíbil, že dnes dá gól. "Góly jsem dal dva, takže svůj slib jsem splnil,"usmíval se. "Kéž by to tam takhle padalo vždycky, ale za dnešek jsem opravdu rád,"říká Libor Bezděk. "Hlavní ale je, že jsme vyhráli,"raduje se.