Na Horácký zimní stadion míří Orli ze Znojma

09.01.2011 / Zdeněk Drla

Po zápasech se dvěma favority první ligy Chomutovem a Ústeckými Lvy čeká jihlavskou Duklu relativně hratelnější soupeř. I když v nadstavbové skupině A, kde hrají týmy umístěné po základní části na prvním až osmém místě, není vyloženě „slabý hráč." „Každý z těch soupeřů je kvalitní, budou to těžké zápasy," měl jasno na začátku roku zkušený útočník Michal Jeslínek.

V pondělí hostí červenožlutí na Horáckém zimním stadionu Znojmo. Tým z jihu Moravy se může „pochlubit" první desítkou v letošním soutěžním ročníku. Právě tolik gólů skončilo v jeho síti při zápase s Ústeckými Lvy. V dalším kole inkasovali svěřenci trenéra Karla Soudka hned šestkrát. S Berounem ale dokázali zvítězit v nájezdové loterii 7:6.

Přijíždí tedy soupeř, který v posledních kolech často inkasuje. Dukla má na svém kontě zatím 94 vstřelených gólů, pokud se jí bude střelecky dařit, mohla by v pondělním zápase teoreticky padnout pomyslná stogólová hranice. „Bude to ale další z těžkých zápasů. Rozhodně nás nečeká nic lehkého," varuje před podceněním soupeře jihlavský obránce Pavel Staněk. Bude to on, kdo vstřelí stý gól Dukly? „Třeba ano," směje se osmadvacetiletý bek.
Zápas třetí Dukly Jihlava s osmým Znojmem začíná na Horáckém zimním stadionu v pondělí 10. ledna v 17:30 hodin.

Orli v posledních dvou kolech inkasovali šestnáctkrát. V Ústí lovili znojemští gólmani Přikryl s Kacetlem puk ze svojí branky hned desetkrát, v sobotu pak prvně jmenovaný šestkrát. Na pondělního soupeře jihlavského týmu by tak měla platit častá střelba a disciplinovaná hra bez vyloučení. „Nemyslím si ale, že bychom se při zápase v obraně nudili nebo odpočívali," přemítá obránce Jihlavy Pavel Staněk. „Budeme se snažit hodně střílet, hrát zodpovědně, abychom zápas dotáhli do vítězného konce, aby byli spokojení i diváci," plánuje.

Znojmo trápí velká marodka a zkušení hráči jako Radek Haman, Karel Plášek nebo gólman Luboš Horčička vypomáhají extraligové Plzni. Hlavní kouč Orlů tak do sestavy zapracoval celou řadu mladíků ze znojemské juniorky. Nově tým z města okurek posílil dvaadvacetiletý obránce Petr Novák, který je odchovancem jihlavské Dukly a letošní prvoligovou sezonu začínal v Písku.

Dukla se s Orly ze Znojma potká od srpna již popáté. Dvakrát poměřili červenožlutí své síly s Jihomoravany v rámci předsezonního Regionálního poháru (0:2, 2:1), dvakrát v ostrých ligových zápasech. V šestém kole podlehla Dukla Znojmu na jeho ledě 1:3, v kole jedenadvacátém vyhrála doma stejným výsledkem.

„Určitě přijde hodně lidí a právě pro ně se budeme snažit hrát, aby byli spokojení," hlásí sympatický obránce. „Diváky potřebujeme, moc nám svým fanděním pomáhají," vzdává hold fanouškům Pavel Staněk.

Poslední vzájemný zápas:


HC Dukla Jihlava - Orli Znojmo 3:1 Branky a nahrávky: 4. Hodek (Ficenc, Bakus), 37. Bakus (Hodek, Čachotský), 57. Bakus (Hodek, Suchý) - 22. Beroun. Rozhodčí: Horák - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2227. Střely na branku: 36:45. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1. Třetiny: 1:0, 1:1, 1:0

35. kolo, pondělí 10. ledna 2011:

Skupina A:
HC Dukla Jihlava - Orli Znojmo (17:30)
HC VCES Hradec Králové - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)
HC Olomouc - KLH Chomutov (18:00)
HC Berounští Medvědi - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)

Skupina B:
SK Horácká Slavia Třebíč - IHC KOMTERM Písek (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - SK Kadaň (17:30)
HC Tábor - HC Vrchlabí (18:00)
HC Chrudim - HC Stadion Litoměřice (18:00)