2:3
(1:1, 0:0, 1:2)

Po bojovném výkonu podlehla Dukla Znojemským Orlům

10.01.2011 / Luboš Jaroš

Proti vyrovnanému soupeři ze Znojma chtěla Dukla potvrdit rčení "můj dům, můj hrad". Vstup do utkání se jí povedl náramně, když se přesně trefil Aleš Padělek, hosté však v zápětí vyrovnali. Po brance Lukáše Kucsery Dukla naposledy v zápase vedla, Orli však dvěma góly utkání otočili a odváží si plný bodový zisk.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
10.01.2011 17:30, 1. liga ČR - 35. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Kaláb, Malena, Šidlík, P. Staněk, Dobrovolný, Suchý - Hodek, Bakus, Čachotský - Sojčík, Maliník, Kucsera - Škumát, Padělek, Bezděk - Jeslínek, Man, Krupka
2

HC LERAM Orli Znojmo

Přikryl - David, Pláněk, Novák, Štach, Kolafa, Lattner, Klimeš - Trojan, Beroun, Říha - A. Staněk, Rachůnek, Vyletelka - Orsava, Haman, Plášek
3
Branky a nahrávky: 9. Padělek (Staněk, Škumát), 48. Kucsera (Čachotský) - 15. Říha (Staněk), 51. Trojan (Rachůnek), 53. Říha (David). Rozhodčí: Kubičík - Dřínovský, Chocholouš. Vyloučení: 7:6, navíc Beroun (ZNO) 10 min OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1947. Střely na branku: 24:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

Souboj dvou týmů z popředí tabulky, které před zápasem dělilo pouhých 7 bodů, sliboval atraktivní podívanou.

Po opatrném začátku utkání zahřměla za Řehořem tyčka po střele Pláňky ze 6. minuty. Jihlava byla aktivnějším týmem a zaslouženě se ujala vedení po brance Aleše Padělka, který dostal milimetrový pas od Staňka a trefil skulinku mezi betony Přikryla, 1:0. V 15. minutě bylo vyrovnáno, Vladimír Říha opustil trestnou lavici a dostal ideální pas do jízdy. Skvěle provedeným blafákem si položil Řehoře a zakončil do odkryté horní poloviny branky, 1:1. Když v závěru první dvacetiminutovky nevyužil chybu obrany Orlů Jeslínek, který se pokoušel zakončit mezi betony Přikryla, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji Orli, Řehoř však proti šanci Říhy i Pláňky odolal. 26. minuta přinesla pohlednou akci v podání hostů. Puk putoval po ose Říha, Rachůnek až k úplně volnému Berounovi, který atakován nedokázal trefit odkrytou branku. Na obou stranách následovala řada nevyužitých přesilových her. Strhnout vedení na stranu domácích mohl Kucsera a dorážející Sojčík, Přikryl ale čaroval. Šance jihlavských na vedoucí gól v závěru prostředního dějství v přesilové hře přinesla pouze marné snažení o vydolování kotouče z rohu kluziště, pro dnešní duel více než typické

Hokej podprůměrné prvoligové úrovně pokračoval i v závěrečné dvacetiminutovce. Hrálo se bez přerušení a také bez šancí. Ve 48. minutě se však už skóre měnilo. Dukla postupovala ve třech proti jedinému obránci. Čachotský zvolil místo nahrávky střelu, kterou Přikryl vyrazil betonem jen k volnému Lukáši Kucserovi, který uklidil puk do odkryté branky, 2:1. V zápětí bylo opět vyrovnáno. Rachůnek nahodil z rohu kotouč na Jana Trojana, který usměrnil s dávkou štěstí puk za záda Řehoře, 2:2. V 53. minutě bylo dílo dokonáno. Orli proměnili přesilovou hru čtyřech proti třem. Na modré napřáhl Vladimír Říha a puk se zatřepotal až v síti, 2:3. Závěrečný tlak Dukly zabrzdilo vyloučení Škumáta. I když se Dukla pokoušela vyrovnat v šesti bez Řehoře, pozorně bránící hosté už svoje vítězství nepustili a zaslouženě si tak odváží plný bodový zisk.

Ohlasy trenérů

Karel Soudek (trenér Znojma): „První třetina byla herně dobrá, měli jsme tam asi tři tyčky, které, kdybychom proměnili, tak ten zápas mohl být jednoduší. Ale neproměnili jsme to a bojovali jsme, snažili jsme se hrát aktivně."

Petr Vlk (trenér Jihlavy): „Z našeho pohledu určitě špatné utkání. Chyběl nám pohyb, nasazení a co se týče hry s kotoučem, tak tam to bylo všechno obráceně. S takovým výkonem se těžce vyhrává."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava