Dnes nám to nebylo přáno, tvrdí Aleš Padělek

10.01.2011 / Markéta Částková

Ježek versus Orel. Takový souboj byl k vidění v rámci 35.kola první hokejové ligy. Zpočátku utkání byl v popředí domácí tým, avšak Orli předvedli dravost a pro svůj celek ukořistili plné tři body. Jihlavštví však za soupeřem zaostali pouze o jediný gól, když se nejprve trefil Aleš Padělek a pak svůj čtvrtý gól v barvách Dukly přidal mladý útočník Lukáš Kucsera.

Dnešním soupeřem Dukly určil los regionálního rivala z nedalekého Znojma. "Znojmo je pro mě větším rivalem než třeba Havlíčkův Brod nebo Třebíč. Vyřadilo Jihlavu z extraligy,"nechal se při nedávném rozhovoru slyšet Aleš Padělek. Ten sám se účastnil již zmiňované baráže, kdy Dukla sestoupila do první ligy, zatímco Znojmo se zařadilo mezi extraligové kluby. A právě v extraligovém Znojmě si Aleš zahrál více jak 50 zápasů. V současné době je Padělek v Jihlavě na hostování, a rozhodně tu není jen tak pro nic za nic. Třetí nejlepší střelec Dukly odehrál všech 35 kol, ve kterých si připsal 18 bodů za 13 gólů a 5 asistencí.

Úspěšný střelec Aleš Padělek však až při tomto zápase našel recept na znojemskou obranu a poprvé tomuto soupeři vstřelil branku. "Nebyla to žádná nacvičená situace. Tak nějak to vyplynulo ze hry,"vysvětluje Padělek. "Počkal jsem si u brány, až beci přejedou ze střídání a najel jsem si do střely. Pak už to bylo spíš o náhodě, že jsem puk takhle z otočky trefil,"popisuje situaci u prvního gólu. Při něm si asistenci připsal zkušený obránce Pavel Staněk, který vyhledal Padělka a poslal mu dlouhou přihrávku, čímž jihlavská třiadevadesátka pozměnila stav na světelné tabuli - 1:0. Na další gól se čekalo necelých šest minut. Tentokrát se však ozvali hosté, konkrétně exjihlavský Vladimír Říha - 1:1.

Prostřední úsek zápasu nepřinesl příliš hokejové krásy. A pokud, tak rozhodně ne na straně Dukly. "Dnes byl zápas plný nepřesností, a tak se vyhrát nedá. Rozhodně to nebylo nic povedeného,"uznává Aleš Padělek. Orli kroužili kolem jihlavské klece, avšak gólu se v této třetině nedočkali. Snad i trocha štěstí stála na straně Jihlavy, když po střele hostů dvakrát zazvonila tyč Řehořovy brány.

Podruhé v zápase si týmy vyměnily strany na ledě, a schylovalo se k poslední části duelu. Vlastně se začínalo od nuly, protože stav byl stále nerozhodný. Poměrně velký počet vyloučených hráčů na ledě vedl ke ztrátě sil, a tak zápas chvílemi vypadal opravdu upracovaně. Ve 48.minutě však domácí, povzbuzováni množstvím fanoušků, přeci jen vzkřísili jiskru naděje, když se po přihrávce Čachotského zapsal do střeleckých statistik Lukáš Kucsera - 2:1. Do konce zápasu však ještě zbývalo spousta času, kterého hosté ještě využili. Nejprve v 51.minutě skóroval Trojan, který využil asistence Tomáše Rachůnka, o dvě minuty později rozhodl zápas svým druhým gólem Vladimír Říha - 2:3. "Za stavu 2:1 nemělo dojít k přečíslení. Tam pak podle mě padl gól do brány od helmy znojemského hráče. Dneska nám to nebylo přáno,"rekapituluje sympatický Aleš Padělek.

Dva zápasy po sobě prohráli jihlavští hokejisté, kteří mají rozhodně co napravovat. "Ani minulý zápas se nám příliš nepovedl. To samé dnes. Znojmo mělo hned první střídání šance, a to se nemá stávat. Pak se do zápasu těžko vstupuje, když ho necháte rozjet,"míní Padělek.