Do Jihlavy přijíždí lídr tabulky z Ústí. Padne rekord v návštěvnosti?

28.01.2011 / Zdeněk Drla

Předposlední domácí zápas nadstavbové části mají před sebou hokejisté Dukly Jihlava. Na Horáckém zimním stadionu se představí atraktivní soupeř - aktuální lídr první ligy Slovan Ústečtí Lvi. Při zápase, který slibuje parádní hokejovou podívanou, půjde o body i slivovici. Právě o lahev dobré moravské slivovice se vsadili šéfové obou klubů: jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban a ústecký generální manažer Robert Kysela. V sázce jde o překonání diváckého rekordu celé ligy, který od minulé soboty drží právě Ústečti Lvi. Má hodnotu 5170 diváků. Překonáme v návštěvnosti soupeře? „Věřím tomu, že to vyjde. Letos tu máme parádní diváckou podporu," říká útočník Aleš Padělek. „Máme perfektní diváky," doplňuje ho obránce Pavel Staněk.
Zápas 41. kola mezi Duklou Jihlava a Ústeckými Lvy začíná na Horáckém zimním stadionu v sobotu 29. ledna 2011 v 17:30 hodin.

Sobotní los 41. kola první hokejové ligy přiřkl jihlavské Dukle atraktivního soupeře ze severu Čech. Na led třetího týmu tabulky přijíždí aktuální lídr soutěže Ústečtí Lvi. Ti se mohou pochlubit parádním skóre 146:82 a 86 body. Na druhý Chomutov mají luxusní náskok sedmi bodů. V posledních čtyřech zápasech navíc svěřenci trenéra Petra Rosola nepoznali hořkost porážky. Beroun a Chomutov porazili shodně 6:2, Havlíčkův Brod a Znojmo pak 3:1. Jaký výsledek se zrodí v sobotu v Jihlavě? Co bude platit na rozjetou severočeskou mašinu?

„Určitě nás nečeká nic lehkého," ví obránce Pavel Staněk. „Budeme muset vycházet z dobré obrany, dohrávat hráče, přistupovat k nim. Když budeme mít šance, tak se je snažit přečíslit a dát nějaké góly," hledá recept na soupeře osmadvacetiletý bek. Ústí má nejlepší obranu v lize. Ve čtyřiceti kolech inkasovali Lvi pouze dvaaosmdesátkrát.

Čeká se vysoká návštěva

Oba dva sobotní soupeři se mohou pochlubit dlouhodobě vysokou návštěvností. V celkovém součtu vede Jihlava, jejíž zápasy doma a venku vidělo přes osmdesát tisíc diváků. V závěsu za ní jsou Ústečtí Lvi, kteří mají zase nejvyšší průměrnou návštěvu na domácích utkáních.

Na zápas s Ústím by tak mohla přijít slušná návštěva. A právě počet diváků, respektive rekord v návštěvnosti, se stal předmětem sázky mezi oběma šéfy klubů Ščerbanem a Kyselou. „Na derby s Havlíčkovým Brodem byla parádní návštěva, Ústí je také atraktivní soupeř, diváci by mohli přijít v hojném počtu,“ přemítá Ščerban, který se se svým protějškem z Ústí vsadil o láhev dobré slivovice. „Věřím, že je tu šance získat pomyslný titul nejvyšší návštěvy sezony do Jihlavy,“ říká jednatel Dukly.

„Věřím tomu, že to vyjde. Letos tu máme parádní diváckou podporu. Fanoušci to ukázali i na zápase Havlíčkovým Brodem, kdy tu bylo plno. Doufám, že přijdou zase. Teď hrajeme dobrý hokej, mohlo by se jim to líbit," říká útočník Aleš Padělek. „Máme perfektní diváky. Když se nám daří, jsou úplně skvělí. Jezdí v hojném počtu i ven. Minule s Brodem tady byla perfektní atmosféra," chválí jihlavské fans Pavel Staněk. „Kdyby přišli ve stejném počtu nebo ještě ve větším, tak by to bylo úplně parádní," přeje si sympatický obránce.

Díky účasti Dukly Jihlava ve skupině lepších osmi týmů po základní části přijíždí na Horácký zimní stadion atraktivní týmy. A právě atraktivita soupeře má vliv na návštěvnost. „Je to fanatastické, když se hraje před plným hledištěm. Hlavně, když fandí nám," usmívá se Aleš Padělek. „Atmosféra v Jihlavě je skvělá. Naši fanoušci jezdí i ven, máme tam od nich podporu. Je to vynikající," těší Padělka.

Pohled do statistik

Na prvním místě kanadského bodování Dukly Jihlava se drží Tomáš Čachotský se 45 body za 20 gólů a 25 asistencí. Druhý je Oldřich Bakus se 43 body (21+22). Na vlas stejnou bilancí se může pochlubit čerstvá ústecká posila Jaroslav Roubík, který se na sever Čech přesunul z Hradce Králové. Druhý mezi Hradeckými je útočník Robin Hanzl (13+23), jenž se dokázal prosadit ve všech třech dosavadních duelech mezi Duklou a Ústeckými Lvy.

Minulý vzájemný zápas

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Dukla Jihlava 4:2
Branky a nahrávky: 34. Handlovský (Hanzl, Kloz), 42. Alinč (Hořava, Hampl), 43. Hanzl (Handlovský, Klobouček), 51. Pajič (Diviš, Rod) - 26. Padělek, 56. Hodek (Čachotský, Řehoř). Rozhodčí: Smitka - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 3245. Střely na branku: 47:21. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2. Třetiny: 0:0, 1:1, 3:1

41. kolo, sobota 29. ledna 2011

Skupina A
HC Olomouc - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)
HC Berounští Medvědi - Orli Znojmo (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
HC VCES Hradec Králové - KLH Chomutov (18:00)
Skupina B
HC Chrudim - IHC KOMTERM Písek (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - HC Vrchlabí (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč - SK Kadaň (17:30)
HC Tábor - HC Stadion Litoměřice (18:00)