Přijďte v co největším počtu pomoci Dukle k prvnímu vítězstí v semifinále!

08.03.2011 / Zdeněk Drla

Semifinálová série mezi Duklou JIhlava a KLH Chomutov se stěhuje ze severu Čech na Vysočinu. Zápasy s pořadovým číslem tři a čtyři jsou na Horáckém zimním stadionu na programu ve středu a ve čtvrtek.
Chomutov sice přijíždí s vedením 2:0 na zápasy, jihlavští hráči ale před „piráty" z podhůří Krušných hor zbraně neskládají. „Vyhrajeme. Uděláme pro to všechno," říká před středečním duelem útočník Dukly Jihlava Michal Jeslínek, který právě v chomutovském dresu strávil téměř osm sezon a letos patří k oporám družiny trenéra Petra Vlka.
Oba dva zápasy začínají na HZS v tradiční čas 17:30 hodin. Přijďte v co největším počtu pomoci Dukle k prvnímu vítězstí v semifinále! Ve středu a ve čtvrtek bude vaše hlasivky potřebovat!

Vstup do semifinále, kam jihlavská Dukla postoupila po sedmi letech, červenožlutým nevyšel podle jejich představ. V Chomutově, který se netají postupovými ambicemi, prohráli 1:3 a 0:6. „První dva zápasy se nám nepovedly. Byli jsme i v oslabené sestavě," poukazuje Michal Jeslínek na absenci kapitána Oldřicha Bakuse a útočníků Tomáše Čachotského, Aleše Padělak a Miroslava Škumáta.

V prvním semifinále, ve kterém Jihlava padla po bojovném výkonu 1:3, čekal zaplněný starý chomutovský stadion na první gól až do poloviny zápasu, ve duhém srazily hráče z krajského města Vysočiny ruchlé góly v první třetině. „Do druhého utkání jsme šli s tím, že ho chceme vyhrát, ale bohužel jsme hned na začátku dostali dva góly a vzápětí třetí a zápas byl tím pádem rozhodnutý," popsal bezprostředně po zápase v Chomutově smolný nástup do druhého semifinále.

Před dalšími duely ale nevěší hlavu. „Věříme, že teď to budou úplně jiné zápasy. Hrajeme v domácím prostředí," počítá s podporou zaplněných ochozů Horáckého zimního stadionu jednatřicetiletý forvard s dvaadevadesátkou na zádech.

Michal Jeslínek ví, na co si během následujících dvou dnů dát pozor. „Oni mají dobré přesilovky. Musíme hrát disciplinovaně," poukazuje. Právě častá vyloučení na obou stranách jsou jedním ze společných znaků jak čtvrtfinálových utkání se Znojmem, tak i semifinále se Severočechy. Vyřazovací boje totiž řídí dvojice hlavních rozhodčích. V sobotu a v neděli rozdali v Chomutově pětatřicet dvouminutových trestů. „Víc nás hlídají. Musíme si dávat větší pozor. Hrát bez faulů," má jasno Michal Jeslínek. „Doufám, že se lidem bude hokej líbit a že nás poženou kupředu," doplňuje.

S podporou jihlavských fanoušků, kteří drží rekord v návštěvnosti během play-off, počítá i asistent trenéra Petra Vlka Patrik Augusta: „Hrajeme doma, doufáme, že jich přijde hodně," říká bývalý reprezentační útočník. „Chceme vyhrát, protože hrajeme doma, hrajeme pro lidi a pro nás," dodává Patrik Augusta.

Na vysočinskou misi již brojí i piráti na severu Čech. KLH Chomutov totiž letos znovu vyhlásil pirátskou výpravu, jejíž konec by měl být korunován postupem do nejvyšší hokejové soutěže. „Musíme hrát stejně, dobře bránit, hlavně nefaulovat a pokusit se to tam urvat,“ prozradil chomutovskému klubovému webu recept na Jihlavu útočník Pavel Selingr.

V domácím prostředí v letošní sezoně Dukla Chomutov dvakrát přehrála. Dva body brala za vítězství 5:4 po samostatných nájezdech v 5. kole, 3:2 pak vyhráli Bakus a spol. v prvním zápase roku 2011 ve 33. kole.

Jaké bude třetí semifinále? Přijďte na Horácký zimní stadion v co největším počtu a podpořte jihlavské hokejisty. „Prvních dva tisíce fanoušků dostane novou papírovou vlaječku Dukly Jihlavu," prozradil šéf marketingu Dušan Pařil.

1. a 2. semifinále:

KLH Chomutov - HC Dukla Jihlava 3:1
Branky a nahrávky: 30. Seman (Sikora, Stránský), 44. Hruška (Duda), 50. Kraft (Kuběna, Procházka) - 52. Sojčík. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4021. Střely na branku: 39:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1. Třetiny: 0:0, 1:0, 2:1

KLH Chomutov - HC Dukla Jihlava 6:0
Branky a nahrávky: 5. Sikora (Davídek, Grof), 10. Selingr (Skořepa, Jíra), 13. Duda (Skořepa), 17. Procházka (Stránský, Slovák), 36. Procházka (Pavlas, Kraft), 53. Procházka (Havíř, Kraft). Vyloučení: 9:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3879. Střely na branku: 38:24. Průběh utkání: 6:0. Třetiny: 4:0, 1:0, 1:0