1:5
(0:1, 1:1, 0:3)

Dukla podlehla Chomutovu i doma

09.03.2011 / Libor Kucza

Po dvou porážkách v Chomutově a konečně v plné síle chtěla Dukla v domácím utkání zvítězit. Vstup do utkání se však lépe povedl soupeři, který se ujal vedení po brance Krafta. Vyrovnat se domácím povedlo brankou Petra Šidlíka, více už však hráči ve žlutém nedokázali. Chomutov přidal čtyři přesné zásahy a urval tak třetí výhru.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
09.03.2011 17:30, 1. liga ČR - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř (53. Benda) - Ficenc, Kaláb, Dobrovolný, Šidlík, Suchý, Staněk, Malena, Zelený - Hodek, Bakus, Čachotský - Jeslínek, Zeman, Kucsera - Pitule, Maliník, Krupka - Bezděk, Padělek, Sojčík
1

Piráti Chomutov

Hylák - Slovák, Mucha, Pavlas, Havíř, Bombic, Schnabel, Grof, Mudroch - Stránský, Kraft, Procházka - Jíra, Skořepa, Selingr - Davídek, Sikora, Seman - Kuběna, Hrdel, Horna
5
Branky a nahrávky: 22. Šidlík (Kucsera, Padělek) - 15. Kraft (Slovák), 38. Stránský (Seman), 42. Procházka (Slovák, Kraft), 48. Skořepa (Jíra), 53. Kuběna (Grof, Hrdel). Rozhodčí: Svoboda, Trombík - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 6:6, navíc Bezděk (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4917. Střely na branku: 27:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.

Průběh utkání

Ve dvou zápasech na Vysočině chtěla Dukla odčinit nepříliš povedená střetnutí v Chomutově. Navíc se jí do sestavy vrátili opory. Tomáš Čachotský, Oldřich Bakus a Aleš Padělek - absence všech těchto hráčů byla citelně znát. Jihlavské měl hnát za vítězstvím také zaplněný Horácký zimní stadion.

Do utkání vstoupili jihlavští velmi aktivně. Hned po úvodním hvizdu se vydal na steč Tomáš Čahostský. Bekhedndovým pokusem ale neuspěl.Také v dalších minutách aktivita domácích nepolevovala. Hylák byl však pozorný a nedal se lehkými pokusy zaskočit. Chomutov ale hrozil taktéž. V 6. minutě se urodila jeho první vážnější šance, když se před Řehořem zjevil zcela osamocený Kuběna. Domácí gólman se štěstím vyrazil. V 8. minutě vystrašil svou rychlostí chomutovské beky Aleš Padělek. Puk mu sklouzl, tudíž mu nemohl dát kotouči potřebnou razanci. Hnedle nato ujížděl sám na Řehoře Marek Sikora. Volil střelu z mezikruží, ale ani on nebyl úspěšný. Domácí nevyužili ani první přesilovou hru, která jim byla nabídnuta v 11. minutě. Zato hosté si se stejnou příležitostí poradili jiným způsobem. V čase 14:27 doklepával kotouč za bezmocného Řehoře Milan Kraft - 0:1. Závěrečné minuty úvodní dvacetiminutovky se odehrály již spíše v poklidu,a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:1.

Do druhého dějství vlétla Dukla ve velkém stylu. Hned v čase 21:09 si výtečně najel Petr Šidlík a střelou švihem pod víko nedal Hylákovi sebemenší šanci - 1:1. V 23. minutě měla Dukla další přesilovou hru. Nijak kloudně si s ní ale neporadila. Následující minuty přinesly hned několik zajímavých šancí. Momentu překvapení chtěl po vhazování využít Lukáš Krupka. Jeho pokusu chybělo trochu štěstí. V 26. minutě se do úprku dostal Malena s Padělkem, který byl při svém pokusu faulován, a tak nemohl zakončit podle svých představ. Stále ale drželi optickou převahu jihlavští hokejisté, kteří svého soka několikrát nebezpečně sevřeli v obranném pásmu. Ve 31. minutě byl za dva fauly vyloučen domácí Jiří Dobrovolný. Hosté tak měli možnost čtyřminutové početní výhody. V ní se vydal sám na branku soupeře Oldřich Bakus. Jeho pokus však zastavil Hylákův plastron. Když domácí nevyužili ani přesilovou hru 5 na 3, museli za to pykat. V čase 37:17 si z rohu vybruslil Jan Stránský a zakončil velmi zkušeně mezi tyč a pravý beton Milana Řehoře - 1:2. Tento stav svítil na světelné tabuli i na konci periody. Celkově byl ale k vidění pohledný a důrazný hokej.

Dukla začínala třetí dějství v početním deficitu. To se jí také vymstilo. V čase 41:28 se v přesilové hře prosadil nekrytý Milan Procházka - 1:3. Situace pro domácí již začínala být kritická. Ve hře se začala objevovat řada nepřesností, které hokejové kráse příliš nepomohly. Jihlavským se nedala upřít velká bojovnost, měli pár slibných šancí, ale hosté si svou svatyni hájili více, než důsledně. A dokázali i útočit. Čas 47:51 - před Řehoře si najíždí zcela osamocený Zdeněk Skořepa. Mířidla měl evidentně seřízena na výbornou - 1:4. Jihlava se snažila stále skóre aspoň opticky vylepšit. Chyběl jí ale důraz ve finální fázi a v mnoha případech i trocha štěstí. Chomutovští jej měli požehnaně. Výtečnou střelou nad Řehořovu lapačku se prosadil v čase 52:40 Pavel Kuběna - 1:5. Na Horáckém zimním stadionu tak bylo zaděláno na pořádný debakl. Chomutov si své vedení již zkušeně pohlídal a dotáhl utkání do vítězného konce.

Jihlavským hokejistům se tak ani první domácí zápas nepovedl. Ve čtvrtek už je tedy čeká zápas o všchno, ve kterém se rozhodne, zda vrátí sérii na sever Čech, nebo bude Chomutov slavit postup do finále letošního ročníku 1. hokejové ligy.

Ohlasy trenérů

Milan Kašpárek (trenér Chomutova): "Výsledek 5:1 napovídá, že to bylo jednoznačné, ale opak je pravdou, protože v utkání bylo hodně úseků, kdy jsme byli pod tlakem Dukly, a v našem obranném pásmu se z toho dostávali do gólových šancí. Musím vyzdvihnout práci obránců a Sašu Hyláka v brance, který nás několikrát podržel. Od toho se odvíjela třetí třetina. Ale myslím si, že nás Dukla kousala hodně a podala dobrý výkon."

Patrik Augusta (asistent trenéra Jihlavy): Výsledek pro nás není lichotivý, ale Chomutov znova ukázal svojí kvalitu. Myslím si, že jsem bojovali a ve druhé třetině jsme neproměnili šance, přesilovku 5 na 3, a tam se to nějak otočilo. Chomutov už to svojí zkušeností dotáhl do konce.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava