Dukla jede v prvním kole na led Berounských Medvědů

13.09.2011 / Zdeněk Drla

Poslední hodiny zbývají do startu nového ročníku první hokejové ligy. Předsezonní přípravné období skončilo, teď už se bude hrát jenom o body. A právě následující měsíce ukáží, jak se který tým na nový ročník druhé nejvyšší souteže v Česku připravil. „Nálada je dobrá, bojovná, jsme nachystaní na středu," hlásí z kabiny Dukly Jihlava kapitán týmu Tomáš Ficenc. Právě ve středu se družina bojovníků z Vysočiny postaví v prvním kole stejně jako loni Berounským Medvědům s tím rozdílem, že se nebude bojovat v Jihlavě ale na břehu Berounky. Zápas začíná na berounském stadionu v 18 hodin a vy jej můžete sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Dukla se na ostrý start soutěže připravovala s krátkou letní pauzou téměř pět měsíců. A na výsledcích předsezonních zápasů to bylo znát. Svěřenci trenérského dua Petr Vlk Patrik Augusta vyhráli z deseti přípravných duelů sedmkrát, jednou remizovali, dvakrát prohráli. To středeční soupeř má opačnou bilanci. Medvědi dvakrát vyhráli (4:3 nad Mostem, 1:0 v Benátkách), sedmkrát prohráli v normální hrací době, jednou na nájezdy (2:3 s Havlíčkovým Brodem).

Prvoligové týmy mohutně posilovaly až do poslední chvíle, takže ani předsezonní výsledky nemohou být vodítkem pro to, jak bude liga vypadat. „Chceme jít zápas od zápasu. Vyhrávat! Ze začátku máme hodně zápasů venku, s tím se také musíme poprat. Nálada v kabině je ale výborná. Věřím, že to bude v sezoně dobré," předpovídá kapitán Dukly Tomáš Ficenc.

On i jeho spoluhráči vstupují do dvanácté prvoligové sezony v novodobé historii Dukly. Hned na úvod soutěže je čeká pořádná porce venkovních zápasů. V prvních osmi kolech se představí hned šestkrát venku (je to zapřičiněno především sytémem rozlosování, kdy je počet účastníků 14, tedy sedm zápasů v kole, navíc v sedmém kole Dukla požádala o změnu pořadatelství s Benátkami z důvodu konání festivalu na HZS - pozn. aut.). „S tím se nedá nic dělat, takový je los. Musíme se s tím poprat. Nachystat se pořádně na venkovní zápasy a v nich podat co nejlepší výkon a dovést domů body," říká Tomáš Ficenc.

Zda se jeho slova naplní a Dukla bude vozit pravidelně body z kluzišť soupeřů, ukáží následující měsíce.