1:3
(0:1, 1:1, 0:1)

Dukla otevřela novou sezonu vítězně. Z berounské tvrze si odváží 3 body

14.09.2011 / Libor Kucza

Borci s krajského města Vysočiny příliš neotáleli a do utkání vlétli razantně. Již ve 4. minutě otevřel skóre Daniel Hodek. Ve druhé třetině jej následoval Michal Jeslínek. Domácím se sice povedlo snížit, ale na vyrovnání zápasu jejich nezpochybnitelá snaha nestačila. Nic nebyla berounským platná ani závěrečná hra bez brankáře. V té naopak Dukla přidala další branku a Daniel Hodek pečetil skóre střetnutí na konečných 3:1 pro Jihlavu.
14.09.2011 18:00, 1. liga ČR - 1. kolo

Medvědi Beroun 1933

Furch - Nedvěd, Sobotka, Špelda, Soldán, Jebavý, Přindiš, Barák, Husák - Klhůfek, Besser, Hašek, Vlček, Kupec, Švagrovský, Rubeš, Žalčík, Pacovský, Poletín, Stromko, Stránský
1

HC Dukla Jihlava

Halmoši - Kaláb, Ficenc, Malena, Grundmanis, Dobrovolný, Kolafa, Petráček, Drtina - Hodek, Hubáček, Čachotský - Padělek, Zeman, Jeslínek - Karpov, Domin, Mikšovský - Maliník, Polcar, Krupka
3
Branky a nahrávky: 31. Pacovský (Rubeš, Žalčík) - 4. Hodek (Čachotský), 23. Jeslínek (Padělek), 58. Hodek (Čachotský, Malena). Rozhodčí: Zubzanda - Štofa, Beneš. Vyloučení: 6:6, navíc Sobotka (BER) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 550. Střely na branku: 30:21. Průběh utkání: 0:2, 1:3.

Průběh utkání

Jihlavští hokejisté vyrazili vstříc úspěchům v nadcházející prvoligové sezoně na led Berouna, který vždy bývá houževnatým soupeřem. Borci s ježkem na prsou ale nechali ostych doma a do utkání vstoupili tou správnou nohou.

Do utkání vlétli červenožlutí s velkou chutí a aktivitou. Již ve 2. minutě poprvé zahrozili, když první útok Dukly zaúřadoval v útočném pásmu a dostal se do dobré pozice. Na konci kombinace stál Adam Mikšovský, jehož pokus však Dominik Furch lapil. Aktivita jihlavských ale stoupala. Odměnou tedy nemohlo být nic jiného, než vstřelená branka. V čase 3:48 našel Tomáš Čachotský v předbrankovém prostoru Daniela Hodka, který nekompromisní střelou zavěsil pod horní tyč Furchovy svatyně – 0:1. Domácí se chvílemi také usazovali v útočné třetině, avšak nedařilo se jim vypracovat si vážnější střeleckou pozici. Až v 9. minutě se před brankou Dukly zjevil berounský Vlček, který si ale na Halmošiho nepřišel. V čase 10:30 Medvědi dokonce vsítili branku, která však byla díky vysoké holi neregulérní. Ani jeden z celků se poté do vážnějších příležitostí nedostával. V 15. minutě byl blízko dvoubrankového vedení Daniel Hodek, jeho pokus ale nechal vyniknout Furchově rukavici. Necelých 30 vteřin před koncem úvodní třetiny uhánel Hašek zcela sám na Halmošiho. Ten s pomocí vyrážečky jeho pokus vytěsnil. Dukla tak vyrovnanou první partii vyhrála 1:0.

Jihlavští započali bytí ve druhé dvacetiminutovce naprosto analogicky k první. Na časomíře svítilo 22:15, když zafungovala spolupráce Aleš Padělek – Michal Jeslínek. První jmenovaný našel svého kolegu osamoceného před bránou, a ten se štěstím skóroval – 0:2. Ve 25. minutě sevřeli berounští červenožlutý obranný val. Pálili ostošest, ale postupně se neujaly pokusy Kupce, Švagrovského, ani Vlčka. V brankovišti hostí se totiž blýskl bezchybně chytající Dominik Halmoši. V následujících minutách byla evidentní převaha jihlavských borců, a to i přesto, že se nedostávali do vážnějších střeleckých pozic. Domácím se ale přeci jen podařilo snížit. Hrdinou gólového momentu byl Dominik Pacovský, který z prostoru pro vhazování vymetl růžek Halmošiho klece – 1:2. Medvědy branka nastartovala, a partie se opět vyrovnala. Ve 37. minutě byli domácí blízko vyrovnání. To by ale musel mít Jiří Jebavý lépe seřízená mířidla. Jihlavští tak byli i po konci druhé periody před Berounskými medvědy o krok napřed.

Hned v úvodu třetí třetiny dostala Dukla možnost dvou téměř po sobě jdoucích přesilových her. Ani s jednou z nich si ale i přes dobrý pokus Hodka neporadila dle svých představ. Domácí mohli děkovat brilantně chytavšímu Furchovi. Ve 47. minutě nebezpečně vypálil berounský Hašek. Halmoši se ale předvedl a kotouč, který mu mířil mezi tělo a paži do sítě nepustil. Následně v početní výhodě tečoval Tomáš Čachotský šikovný pokus Kolafy. Domácí „goalkeeper“ však sklapl betony včas a hosty do trháku nepustil. V čase 51:24 stálo při Dukle štěstí. Jiří Jebavý vypálil od modré čáry, Halmoši sice zasáhl, ale kotouč mu málem vypadl z rukavice přímo za brankovou čáru. Nakonec však jihlavský brankář neposedný kus gumové pryže zkrotil. V závěru utkání se Medvědi pokoušeli o hru bez brankáře. Odvážný tah ale domácím nevyšel. Skóre zápasu pečetil v čase 57:53 do odkryté klece Daniel Hodek – 1:3.

Dukla Jihlava tak v prvním soutěžním utkání sezony 2011/2012 zvítězila. Medvědi však nedali svůj „kožich“ levně a tvrdě vzdorovali až do poslední minuty. Nutno podoktnout, že nemalou zásluhu na jihlavském úspěchu má výborně se prezentující Dominik Halmoši, který svůj tým nejednou podržel.