Je dobré, když se zadaří jednotlivci, ale hlavní jsou tři body pro mužstvo, říká dvougólový střelec Daniel Hodek

15.09.2011 / Zdeněk Drla

První tři body v nové sezoně přivezli hokejisté Dukly Jihlava z ledu Berouna za vítězství 3:1. Dvěma přesnými trefami se na výsledku podílel útočník Daniel Hodek. „Je důležité, že jsme vyhráli, kdo dával góly až tak důležité není," říká sedmatřicetiletý hráč, který se ve statistikách první ligy pohybuje pravidelně na nejvyšších příčkách. Poprvé překonal berounského strážce svatyně Dominika Furcha již ve čtvrté minutě prvního utkání nové sezony, podruhé poslal puk do prázdné klece v 58. minutě, kdy se domácí Medvědi pokoušeli srovnat pro ně nepříznivý stav 1:2 při hře bez gólmana. Pod oběma Hodkovými trefami je podpis jeho parťáka z první lajny Tomáše Čachotského.

Dlouhé téměř půlroční čekání na první ostrý zápas v nové sezoně skončilo. Kolotoč první ligy se roztočil. Dukle přiřkl los pro první kolo, stejně jako loni, Berounské Medvědy. Pouze s tím rozdílem, že tentokrát se hrálo na stadionu u řeky Berounky. Před zhruba třemi stovkami diváků (oficiální údaj o návštěvnosti hovoří o 850 divácích - pozn. aut.) rozehráli hráči z Vysočiny dvanáctou sezonu Dukly v druhé nejvyšší soutěži.

„Bylo to bojovné z obou stran. Takové jsou vžycky první zápasy v sezoně. Hodně se bruslí, všichni mají hodně síly," ohlíží se za středečním duelem v Berouně Daniel Hodek. Právě on podle zvyklosti nastupuje před zápasem na led jako první, byl to právě on, kdo vstřelil první gól Dukly v nové sezoně. Druhý přidal na sklonku utkání. Jihlava tak má na svém kontě plný počet bodů. „Dali jsme tři góly a vyhráli jsme za tři body. To je důležité," konstatuje Hodek, který je za dva vstřelené góly rád. „Každý takový výsledek na začátku sezony nakopne. Je dobré, když se zadaří jednotlivci, ale myslím, že jsou hlavní tři body pro mužstvo, to je důležitější," říká hráč, jehož jméno s neslušným přídomkem vyvolával berounský "kotel" čítající zhruba dvě desítky párů rukou po většinu utkání. Po druhém gólu do prázdné branky proto přijel před jejich tribunu a zavámal jim. „Berounští mě "pěkně" skandovali, takže jsem jim za to poděkoval," dodává s usměvem Daniel Hodek.

Dukla se nyní připravuje na druhý zápas nového ročníku soutěže, který odehraje znovu na ledě soupeře. Tentokrát cestují svěřenci trenéra Petra Vlka do Šumperka. Severomoravský tým ve středu utrpěl debakl na ledě Havlíčkova Brodu. Rebelové rozstříleli Draky 7:0. Výsledek ale může být zavádějící, důležité bude nepodcenit soupeře. „A hlavně Šumperk bude hrát doma. Co jsem slyšel, tak v Brodě nehráli úplně špatně, šance měli. Nevím ale, co od nich čekat, uvidíme v sobotu," uzavírá gvougólový střelec na ledě Berouna.