Zápas s Třebíčí? Zbytečně vyhrocený, říká Aleš Padělek

25.09.2011 / Markéta Částková

Skromný hráč, který však nešetří soupeřovi gólmany. Mistr nájezdů, který nikdy nezklame. Takový je Aleš Padělek, útočník jihlavské Dukly. Spolu s Petrem Dominem a Lukášem Krupkou tvoří velice povedenou trojku. A důkaz? Při derby s Horáckou Slávií Třebíč právě jejich útok nechyběl u žádné z šesti branek.
Zlaté ruce Padělkovy, pochvalovali si jihlavští fanoušci. A že se jich na derby s Třebíčí nesešlo málo. Více než tři a půl tisíce diváků dokázalo ocenit um jihlavského útočníka s číslem 93. Aleš Padělek se několikrát dočkal bouřlivých ovací. U ničeho nemohl chybět. Na pět gólů přihrál, jeden si nechal sám pro sebe, čímž se zapsal na listinu střelců. “Kluci se mě ptali, jestli si pamatuju nějaký svůj takhle povedený zápas. Musel jsem dlouho přemýšlet, bylo to někdy před patnácti lety v dorostu. To jsem dal za zápas šest branek,“vzpomíná jihlavský forvard.

Jihlava měla perfektně rozehraný zápas, který se musel divákům líbit. Padaly góly i tresty. “Zápas jsme měli dobře rozehraný, dali jsme góly, kdy jsme potřebovali,“říká Aleš Padělek. Jenže hosté s Třebíče si nedali jen tak něco líbit, a skóre 5:2 jim rozhodně nepřipadalo ztracené. Po několika chybách domácích přišel trest v podobě inkasovaných gólů. “Udělali jsme tam spoustu chyb, které třebíčští potrestali gólem. Byl to pro nás vyrovnaný soupeř. Už v přípravě nás Třebíč celkem slušně porazila,“míní jednatřicetiletý útočník Aleš Padělek.

Chvílemi se však nešlo soustředit na dění na ledě. Nepokoje fanoušků dospěly až k tomu, že necelé dvě minuty před koncem, byla hra přerušena, a pokračovat se mohlo až po delší době. „Není to nic příjemného, celou dobu zápasu jste v zápřahu, a najedou víc jak deset minut stojíte. Museli jsme to ale dohrát, takže jsme se trochu projeli a pokračovalo se dál“ vysvětluje Aleš Padělek. “Byl to hodně vyhrocený zápas, hlavně co se fanoušků týče. Vzpomínám si na jeden přípravný zápas v Třebíči, kdy tam místí fans spálili jihlavskou vlajku,“ říká Padělek.

“Chování našich fanoušků bylo důsledkem chování rozhodčího,“ říká trenér Horácké Slávie Kamil Pokorný. Lodivod třebíčské střídačky byl totiž natolik nespokojen s výkonem hlavního sudího, že se rozhodl pro podání stížnosti. “Když zatleskám svým hráčům ze střídačky za to, jakou odvádějí práci na modré čáře, a dostanu za to dvě minuty za hráčskou lavici, je vám z toho do pláče,“ dodal Pokorný. Trenér Dukly to však viděl jinak. “Já se k rozhodčímu nechci příliš vyjadřovat. Pískal to tak, jak to pískal. My se řídíme hrou, tak, jak jí řídí rozhodčí,“ řekl rozumně Petr Vlk.

Tento emotivně vyhrocený zápas nakonec končil zásahem policie, zamořením stadionu dýmovnicemi, vyhostěním třebíčských fanoušků a výsledkem 6:5 pro domácí.