Druhý díl série venkovních zápasů: Roman Maliník bude hrát poprvé v Benátkách

27.09.2011 / Zdeněk Drla

Prvoligový program pokračuje sedmým kolem již ve středu 28. září. Ani státní svátek - Den české státnosti - nezastavil kolotoč zápasů v druhé nejvyšší hokejové soutěži v Česku. Dukla Jihlava míří do Benátek nad Jizerou, kterým se ziskem devíti bodů patří aktuálně osmá příčka tabulky. Původně se měl duel sedmého kola odehrát na jihlavském ledě, z důvodu konání dvojpředstavení muzikálu Streetlight na Horáckém zimním stadionu došlo k prohození pořadatelství mezi oběma kluby. „V Benátkách budu hrát poprvé v životě," říká před zápasem ve městě nad řekou Jizerou útočník Roman Maliník.

Bude to pro něj malá premiéra. Jedenadvacetiletý útočník Roman Maliník nastoupí ve středu poprvé ve své dosavadní kariéře proti Benátkám nad Jizerou. Středočeský klub ještě nikdy na ledě nepotkal. Přitom nechybělo mnoho. „Opravdu jsem v Benátkách na zimáku ještě nikdy nehrál," připomíná mladý útočník, který v Dukle hostuje z extraligových Vítkovic. Benátky mohl potkat v loňské sezoně, kdy společně s dalším mladým forvardem Lukášem Kucserou za Duklu nastupovali. Do týmu z krajského města Vysočiny společně přišli 1. prosince, Dukla se ale s Benátkami utkala o dva dny dříve. „To jsem nestihl," směje se Roman Maliník, který se podílel na poslední výhře Jihlavy v Písku jedním gólem. „Od jihlavských fanoušků ale vím, že v Benátkách je na stadionu velká zima a mají tam dobré klobásy," dodává.

Osmé Benátky se mohou spolehnout na výpomoc extraligových Bílých Tygrů z Liberce, jejichž jsou farmou. Formou střídavých startů zde působí celá řada jejich hráčů. Z posledních dvou zápasů vydolovali svěřenci trenéra Milana Černého pět bodů. V sobotu vyhráli v prodloužení v Olomouci 4:3, v pondělí si doma poradili s Berounskými Medvědy 4:2. Celkem mají bodů devět. Co bude na nevyzpytatelný tým od Jizery platit? „Musíme plnit příkazy trenérů. Když budeme všichni makat, budeme úspěšní," ví dobře Roman Maliník. „Budeme hrát to samé, co jsme hráli v Písku. Hlavně dobře odzadu, čekat na brejky a proměňovat šance. Myslím, že když budeme dodržovat to, co si před zápasem řekneme, tak bychom ho měli zvládnout," říká ke středečnímu duelu sedmého kola první ligy útočník Daniel Hodek, který se právě v Písku prosadil hned třikrát.

Zápas mezi Benátkami nad Jizerou a Dukou Jihlava začíná na zimním stadionu v Benátkách v 17:30 hodin. Připraven je i tradiční textový onlajn, který zajišťují kolegové z benátecké redakce.

7. kolo: středa 28. září 2011

HC Berounští Medvědi - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)
HC Most - Salith Šumperk (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - HC Dukla Jihlava (17:30)
HC VCES Hradec Králové - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)
HC Olomouc - Piráti Chomutov (18:00)
SK Kadaň - IHC KOMTERM Písek (18:00)
HC Stadion Litoměřice - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

8.kolo: sobota 1. října 2011

Salith Šumperk - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - SK Kadaň (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava (17:00)
IHC KOMTERM Písek - HC Stadion Litoměřice (17:30)
Piráti Chomutov - HC Berounští Medvědi (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Olomouc (17:30)
HC Most - HC VCES Hradec Králové (17:30)